Du er her:

Vandring i Toscana

Vinmarker & middelalderbyer


Toscana er ikke blot den italienske renæssances fødested og spækket med spændende kultur, idylliske byer, museer i verdensklasse samt mad og vin i samme dur, området er også perfekt til vandreferien, hvad enten du er til dagsture ved middelalderlandsbyer, pittoresk kystvandring, byvandring med fokus på kulturen eller dagevis med fred, ro og ensomme landskaber omgivet af vinmarker og olivenlunde. Chianti Classico  – Fred mellem Firenze og Siena Det er utroligt, at man kan finde så meget fred og ro mellem to af Toscanas vel nok fineste byer, Firenze og Siena. Ikke desto mindre er det netop, hvad man finder på vandreruten Chianti Classico, der snor sig gennem overraskende øde landskaber mellem de to byer. Store dele af den 75 kilometer lange tur går således gennem store, uopdyrkede landskaber, og selvom det ofte går op eller ned, så er turen ikke yderligere krævende. Du følger skiltene, der er markeret ’00’ og udstyret med rutens symbol, den karakteristiske sorte hane, Gallo Nero, og snart er de travle gader og åbne pladser i Firenze en saga blot, som du er omgivet af typiske chianti-landskaber med pittoreske stenhuse, sirligt anlagte vinmarker og cypresser, der lader til at våge over landskaberne, høje og ranke. Der er langt fra overbefolket på stien, men du kommer gennem små landsbyer med overnatningsmuligheder, drikkefontæner på dovne torve, vinbutikker og restauranter. Stien er i god stand, af og til endda med asfalt, langs den gror der alt fra blåbær og oregano til kastanje- og nåletræer, der er vinmarker, olivenlunde, og så er der de gamle bygninger, der minder én om, at området har en lang, rig historie. Undervejs stifter du således bekendtskab med klostre tilbage fra det 8. århundrede med tilhørerne kirker, som du dog ikke altid skal regne at kunne kigge inden for i, med mindre du da lige kommer forbi til søndagsmessen. Der er gamle stentårne, der af og til kunne trænge til en kærlig hånd, men på den anden side bidrager deres lettere forfaldne tilstand til følelsen af at vandre gennem et landskab, hvor der er masser af historie og kultur at dykke ned i. Afstikker til GreveDer er adskillige steder, hvor du kan tage afstikkere ned fra ruten og besøge byer langs vejen, og Greve in Chianti er en af dem, du virkelig bør overveje at besøge, selvom den ligger små to timer fra hovedstien. Greve kunne også være et alternativt sted at starte eller slutte turen, hvis du vil gå lidt kortere, da den 31 kilometer syd for Firenze og 42 kilometer nord for Siena. Sideturen derned er smuk, og selve Greve er det samme med en finurlig, trekantet plads omgivet af søjlegange, butikker (ja, du kan finde rigtig god vin her!), dyrere hoteller og masser af leben. Undervejs på Chianti Classico er der ellers udsigt til Monte Amiati, og man kan ane, den vulkanske fortid på bjergets form. Stien går for det meste oppe i landskaberne, under dig ligger vinområderne i berømte Chianti, og der er udsigt over Valdarbo-dalen med Pratomagno-bjergene i baggrunde...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Den 01. jul 2015
Senest opdateret den 28. nov 2016
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind