Du er her:

Vintervandring på Sardinien


Sardinien er langt fra overrendt og mens det er svært at forstå, så lad det endelig forblive sådan. For hvem vil ikke have stierne i det imponerende Supramonte-massiv mere eller mindre for dem selv?På Sardiniens østkyst ligger det imponerende Supramonte-massiv. Det er Sardiniens næsthøjeste bjergmassiv, og med sine kalkstenformationer er det ikke helt hen i vejret at sammenligne det med Dolomitterne. Supramonte er dog ældre, og elementerne har haft længere tid til at erodere klipperne, der da heller ikke har den samme højde som sine fætre på det italienske fastland. Men hvad her ikke er i højde, bliver der til gengæld rigeligt kompenseret for, da her er ganske barskt, smukt og øde. Med sin beliggenhed i Middelhavet er det et glimrende valg til en vandretur i vintermånederne, selvom det kan regne, og da italienerne jo forstår at stable en hyggelig by på benene, ville vi finde et fint sted at bo i Oliena eller omegn, bruge dagene på vandrestierne og aftenerne på restauranter med lokale specialiteter og vin. Plateauer og kløfterI Supramonte-massivet finder du dybe kløfter, åbne plateuaer, gemte slugter og farvede huler. Her er hyrder med deres dyr, krydderurter der gror vildt, alpevioler, vilde pæoner, soløje, rosmarinlyng, og du kan være heldig at støde på orkidéer, når du vandrer rundt i bjergene højt over sletten, Oliena ligger på. Du kan for eksempel vandre til Passet Scala E Praduer, der er et must, og til toppen af Punta Sos Nidos i 1348 meters højde med udsigt ud over højlandet og ned til Oliena hele 800 lodrette meter under dine støvler. Kigger du op, kan du være heldig at spotte kongeørn. Der er også mulighed for at vandre til Supramontes højeste top, Monte Corrasi, der strækker sig 1463 meter i vejret. Den er en smule mere strabadserende, så medbring godt med snacks. Og så er der ingen grund til at nøjes med Supramonte. Sardinien er overskuelig rent størrelsesmæssigt, og med en bil kan du komme godt omkring og vandre på andre dele af øen. Du bør for eksempel ikke vende hjem uden at have givet støvlerne en tur gennem kløften Gola su Gorroppu, der med sine dramatiske sider imponerer dybt.

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Den 19. mar 2015
Senest opdateret den 06. dec 2016
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind