Du er her:

Vulkanvandring på Sicilien

På kanten af krateret


I området omkring Europas højeste vulkan – Siciliens Etna – finder man masser af fascinerende vandring i en række vidt forskellige typer landskaber og klimazoner. Etna rejser sig omtrent 3323 meter over Middelhavets overflade (højden ændrer sig med dens udbrud), og hvad enten du vil til tops eller nyde udsigten fra lavere stier, er der masser at komme efter.Det siger næsten sig selv, at området ved Etna egner sig til vandreture. Vulkanen tårner mere end 1300 meter over de andre bjerge på Sicilien, og området omkring den byder på alt fra subtropiske appelsin- og citronlunde til de golde lavalandskaber, hvor intet vokser. Det er selvfølgelig svært at modstå turene mod toppen af vulkanen. En af dem er til Pizzi Denieri, hvorfra udsigterne ud over øen er enorme og imponerende. Her oppe er der kratere, der sprutter, ryger og kradser i næsen med deres svovlstank, og små eksplosioner kan endda få jorden til at ryste en smule. Der er dog intet at frygte – selvom Etna er aktiv, risikerer man ikke at blive skyllet bort i en strøm af lava. Faktisk er vulkanen en ret fredelig en af slagsen i modsætning til dens mere eksplosive fæller. Du kan også vandre til Monte Nero og Grotto del Gelo, hvor lavamarkerne byder på huler. Det er dog en rigtig god idé at forhøre sig lokalt om forholdene, inden man begiver sig på opdagelse i dem. Ved Monte Spagnolo og Cisternazza kan du med egne øjne se, hvad udbrud kan gøre ved landskaberne. Et særligt alvorligt udbrud i 1981 dækkede her grøntsagshaver, plantager, bondehuse og endda en del af Circumetnea-jernbanen med lava, men undlod heldigvis at gøre skade på byen Randazzo. Endnu en mulighed er en tur til kanten af Monte Rossi. På en klar dag kan man her fra beskue hele Etna-massivet, Catania-golfen, Syracuse mod syd og Monti Erei inde midt på øen. Er man mere til de lavere beliggende dele af bjerget og et lille skud siciliansk kultur, kan man stoppe i den fine, lille by Bronte, der er kendt for sine pistacie-nødder og byder på en lang række lokale specialiteter, der har med nødden at gøre.

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Den 05. mar 2015
Senest opdateret den 07. dec 2016
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind