Du er her:

Alpeidyl i Østrig

Overraskende weekendvandring


Det er desværre sådan, at mange fravælger Østrig, når næste vandretur skal planlægges. Det er synd og skam, da Østrig har uanede muligheder for vandring. Om det er kvarte, halve, hele eller flere dage, så byder Østrig på det hele. Vi er taget til Faaker See i delstaten Kärnten, der har alt til en perfekt forlænget weekend i naturens tegn.

”Østrig. Hvad i alverden vil du der? Det regner altid og ellers er der så tåget, at man ikke kan se en hånd for sig”. Det er ofte standardreaktionen fra venner og bekendte, når jeg fortæller, at næste vandretur skal foregå i Østrig.

Intet kan dog være mere forkert. Selvfølgelig regner det i Østrig, men det kommer lidt an på hvor i Østrig, man tager hen. Kärnten, der er landets sydøstlige delstat, ligger strategisk godt placeret i slipstrømmen af det solrige Balkan og har dermed masser af solskin.

Rent faktisk er Kärnten et af de steder i Europa, hvor det regner allermindst. Området byder på fantastiske vandreture i de flotte bjerge omkring de lækre søer, delstaten har så mange af.

Bælgravende mørkt
Det er lørdag nat. Klokken er lidt i tre, og jeg springer ud af sengen. Jeg har en aftale med en lokal guide, som vil tage mig med på en uforglemmelig vandretur mod solopgangen.

Uforglemmelig er i hvert fald, hvad guiden, Walter, lovede, da jeg bookede ham til turen dagen før. Til trods for de tidlige timer føler jeg mig udhvilet, og jeg er frisk til den lettere krævende tur i bjergkæden Karawanken. Her skal vi vandre på bjerget Mittagskogel og se om vi kan nå toppen, før solen står op omkring klokken fem.

Jeg har aftalt med Walter, at vi skal mødes på en parkeringsplads for foden af bjerget klokken kvart over tre. Jeg er her til tiden, og her er bælgravende mørkt.

Jeg spørger ham, hvorfor han ingen sko har på, og han forklarer mig, at han aldrig har brudt sig om at have sko eller støvler på fødderne.

Læs alle artikler
for 29 kr. pr. måned.

(uden binding)

Allerede medlem?

Find din næste tur her


Priser fra 3.195,-
Fællesture
Vandreture i Østrig

Vandreture i Østrig

Andre spændende artikler


Guide: 5 favoritter fra hytte til hytte

Guide: 5 favoritter fra hytte til hytte

Toptur i Østrigs Alper

Toptur i Østrigs Alper

Vandring i Alperne - Østrig fra hytte til hytte

Vandring i Alperne - Østrig fra hytte til hytte

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind