Du er her:

Toptur i Østrigs Alper

Tyrols godmodige tinde


Stubaier Alpen er et stille hjørne af Tyrols Alper, hvor du finder du en lækkerbisken af en vandretop. Schrankogel er med sine 3496 meter en af de højeste toppe i Østrig, der ikke involverer krydsning af gletscher – og her får du virkelig følelsen af at bestige en tinde.

Toppen er endnu et stykke over mig, men slet ikke svær at få øje på. Her i det katolske Østrig er det sædvane at placere et kors på de mest markante bjergtoppe, og Schrankogel er ingen undtagelse.

Omtrent 3500 meter over havet har den lokale bjergredningstjeneste rejst et moderne af slagsen – i aluminium. Jeg er kommet ad bjergets stejle og ret løse østryg, og nu samler det sidste stykke af klippemasserne sig i en smal sti på toppen af en snekam de sidste 100 meter til toppen.

Foran mig knejser den perfekte tinde mod den mørkeblå bjerghimmel. For hvert skridt vokser mit smil, og følelsen af at være til stede i nuet pumper rundt i blodet. Så når jeg toppen. Overalt kaster det vilde og alpine terræn sig ned og ned og ned.

Fri som en alpeallike
En svag bjergbrise puster let, og en flok fugle bruger brisen til at lege over mit hoved. Det er alpeallikerne, der rastløse flyver rundt. De udstøder korte, hæse skrig, og i næste nu kaster de sig ud i akrobatiske styrtdyk og små tagfatjagter. Særligt, når jeg kaster lidt af min madpakke ud i luften til dem.

Fuglenes flugt passer til min sindsstemning. Det er en usædvanlig klar sommerdag, ikke en sky på himlen og helt stabilt vejr. Ikke hverdagskost heroppe, tænker jeg. En tanke, der understreges af en af de mindst 10 millimeter tykke wirer, der holder korset fast.

Den er blevet ramt af lynet og ganske enkelt sprunget. Enden, der går ned i sneen, har smeltet isen væk i en diameter på 10 centimeter. Sikke kræfter disse højdelag dog gemmer på. Og hvor er jeg dog glad for, at jeg er her på så flot en dag.

Læs alle artikler
for 29 kr. pr. måned.

(uden binding)

Allerede medlem?

Find din næste tur her


Priser fra 3.195,-
Fællesture
Vandreture i Østrig

Vandreture i Østrig

Andre spændende artikler


Vandring i Alperne - Østrig fra hytte til hytte

Vandring i Alperne - Østrig fra hytte til hytte

Guide: 5 favoritter fra hytte til hytte

Guide: 5 favoritter fra hytte til hytte

Alperne fra nord til syd

Alperne fra nord til syd

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind