Du er her:

Guide: 5 favoritter fra hytte til hytte

Alpernes 5 ypperste


Sommerens græsgange ligger grønne, passene snefrie og hytterne overalt i Alperne åbner op for vandrefolket. Vi har hevet fat i Kev Reynolds, der har vandret i Alperne i 50 år og skrevet mere end 50 bøger om vandring, og udfrittet ham om sine fem favoritvandreture fra hytte til hytte i Alperne.

Landskaberne i Alperne kræver ingen introduktion. Her er ikke blot alle lækkerierne, natur- og bjergelskere sukker efter, her findes også tusindvis af bjerghytter med det eneste formål at gøre bjergene tilgængelige for folk med hang til vandring.

Du behøver ikke slæbe på telt, sovepose, underlag, kogegrej og proviant til adskillige dage, men kan nøjes med en mindre rygsæk med de mest nødvendige ting.

Hytterne ligger nemlig strategisk placeret, så du kan gå fra den ene til den anden og overnatte med tag over hovedet, mæske dig i mættende måltider og nyde udsigterne, ind til bjergene står som silhuetter mod den mørke nattehimmel, og du skyller dagens indtryk ned med et glas vin. 

Men hvor skal turen gå hen? Til at besvare det spørgsmål, har vi hevet fat i britiske Kev Reynolds. Kev har vandret længere ruter i bjergene de seneste 50 år, bruger hvert år 15-16 uger på stierne og har skrevet 53 bøger – de 45 bøger er vandreguider til Alperne, Pyrenæerne og Himalaya. Vi har stillet Kev den simple opgave: Beskriv dine fem favoritruter fra hytte til hytte i Alperne.


Tour de Jungfrau

”Jeg har vandret i Bernese Oberland-regionen i Schweiz i omtrent 40 år og designede den her tur for nogle år siden. Ideen er en rute, der linker de bedste udsigter sammen med de bedste steder at bo. Det her er en fantastisk rute, man kan vandre den på syv til otte dage, men med nogle afstikkere tager den 10 til 11 dage.

Den starter helt vidunderligt med en lille jernbane fra Wilderswil nær Interlaken til Schynige Platte – et uovertruffent udsigtspunkt, hvor fra man kan se næsten hele området, som turen går gennem.

Her er udsigt til et utal af bjergtoppe – Wetterhorn, Schreckhorn, Eiger, Mönch, Jungfrau, Breithorn og Gspaltenhorn – som vandreturen går ind under. Når man kommer her til, tænker man næsten: ’Til helvede med vandreturen, lad os bare sidde her og nyde landskabet!’

Men, den første vandredag, der bringer én fra Schynige Platte til First, liftstationen over Grindelwald, er simpelthen en af de fineste dagsvandreture i verden. Jeg bliver aldrig træt af den.

Med en enkelt undtagelse, hvor man går ned i dalen til den lillebitte landsby, Stecklenberg, bliver man højt i bjergene på hele turen og undgår landsbyer. Ruten skærer sig rundt om de her massive bjerge med mulighed for afstikkere op på flere bjergsider, for eksempel Wetterhorn, undervejs.

Stien bølger op og ned gennem vilde landskaber, og man er for det meste langt væk fra andre mennesker. Man bor vidunderligt i bjerghytter eller små Inns og ender den næstsidste dag ved Lobhornhytten.

Jeg kan lide alle hytterne på turen, men Lobhorn er min favorit. Her fra kan man se Jungfrau hele vejen fra dets rødder dybt nede i dalen til toppen. En helt afsindig udsigt. Hytten er ret simpel.

Her er ingen brusere, og man vasker sig udenfor. Men beliggenheden er vidunderlig, og der er en fremragende stemning. Jo mere simple overnatningssteder er, jo bedre er atmosfæren ofte, synes jeg.”

TRANSPORT: Flyv retur til Geneve fra 425 kr. Tag tog (ca. tre timer) fra lufthavnen til Wilderswil. Tjek www.sbb.ch.
RUTE: Schynige Platte – First - Hotel Wetterhorn - Alpiglen - Kleine Scheidegg/Grindelwaldblick – Stechelberg – Obersteinberg - Rotstock Hut – Blumental - Suls-Lobhorn-hytten – Wilderswil. Turen er i alt 111 km, tager otte til 11 dage og et godt valg for førstegangsvandrere i Alperne.
INFO: Tjek www.jungfrauregion.ch og Tour of the Jungfrau Region fra Cicerone af Kevin Reynolds.


Læs alle artikler
for 29 kr. pr. måned.

(uden binding)

Allerede medlem?

Find din næste tur her


Priser fra 3.195,-
Fællesture
Vandreture i Østrig

Vandreture i Østrig

Andre spændende artikler


Alperne fra nord til syd

Alperne fra nord til syd

Vandring i de østrigske Alper

Vandring i de østrigske Alper

Vandring i Alperne - Østrig fra hytte til hytte

Vandring i Alperne - Østrig fra hytte til hytte

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind