Du er her:

Bjerggeden og nybegynderen

Făgăraș Traverse i Rumænien


En erfaren langdistancevandrer tager en veninde med på sin første vandretur: en krævende højrute i Transsylvaniens vilde bjerge. Det betyder udfordringer for dem begge – men også rigeligt med belønninger. Det var stadig brændende varmt, da vi startede sent ud på eftermiddagen ved klosteret uden for den lille landsby Turnu Roşu. Det var midt i august; den absolut varmeste måned dernede. Efter flere timers kørsel i den uudholdelige varme, kom vi endelig ind i skyggen af den grønne skov, og det gik hurtigt stejlt opad. Elena, som bestemt ikke var i bjergform, pustede og stønnede allerede af anstrengelse og udbrød: ”Jeg håber, at det bliver lettere end det her!” ”Det skal nok blive meget sværere!” svarede jeg knap så fortrøstende, men ærligt, tilbage. Elena er fra Rumænien og havde inviteret mig på tur til sit hjemland, og selvom hun ingen tidligere vandreerfaring havde, så overtalte jeg hende til, at vi skulle gå Făgăraș Traverse sammen – en tur, Opdag Verdens kære Kaare Meldgaard først fortalte mig om.
Snart kom vi op over trægrænsen, da en stor flok vrede fårehunde pludselig kom brasende ned imod os. Skræmte stod vi klar til at forsvare os med vandrestavene, da fårehyrden kaldte højlydt og stoppede sine hunde. Det var mit første rigtige møde med en traditionel hyrde, og det gjorde indtryk. Manden, der om sommeren lever derude i bjergene, lignede i sine lodne klæder, med sine får og hunde omkring sig, hyrdestav i hånden, mildest talt noget fra et andet århundrede. Hyrden begyndte ivrigt at fortælle Elena og jeg historier om ulve og bjørne, som Rumænien har en god bestand af. Han viste os nogle små kanonslag, der nærmest lignede dynamit, som de bruger til at skræmme rovdyrene væk med. Men han forsikrede os om, at vi ikke ville se hverken ulve eller bjørne oppe på bjergryggen. Jeg kunne nu godt tænke mig at se sådan en bamse, på sikker afstand selvfølgelig. Elena og jeg på toppen af Rumæniens næsthøjeste bjerg, Negoiu på 2.535 m, som vi havde helt for os selv. Hævet over verdenElena og jeg fortsatte opad og nåede det første høje punkt. Solen var ved at gå ned i horisonten og skabte de smukkeste rødglødende varme farver. Som vi stod deroppe og så ned på landsbyer og veje langt væk, følte vi os som hævet over verden forneden – bogstaveligtalt, men også i mere filosofisk forstand. Oppe i bjergene, væk fra stress og støj, følte vi allerede begge to en dyb indre ro. Men det var ved at blive mørkt og koldt. Tid til at finde et sted at slå lejr. Elena proklamerede bestemt, ...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Christoffer Lange
Den 19. jan 2020
Senest opdateret den 02. apr 2021

Andre spændende artikler


11 af verdens længste vandreruter

11 af verdens længste vandreruter

154 km på West Highland Way

154 km på West Highland Way

3 britiske langtravere

3 britiske langtravere

3 klassiske vandreture i England og Skotland

3 klassiske vandreture i England og Skotland

3 skotske eventyr: Ruter til en uge på stierne

3 skotske eventyr: Ruter til en uge på stierne

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind