Du er her:

Via ferrata i de schweiziske alper

Balancegang på Englenes Bjerg


I en labyrint af alpetoppe og græsgange byder Engelberg på et smukt adrenalinkick med en helt enestående form for bjergvandring, via ferrata. Selvom det ser vildt ud med de lodrette fald, spinkle hængebroer og stejle klipper, så snyder det første indtryk. Via ferrata er nemt tilgængeligt for alle og enhver – faktisk behøver man blot være otte år gammel for at give sig i kast med det.Den tidlige morgensol rammer klippen, og med solopgangen smyger varmen sig ind over alpetoppene, der glimter i lyset. Vi er tidligt oppe. Den friske alpeluft fylder min morgensøvnige krop, der langsomt vågner til liv. Det her er vejr, der opfordrer til eventyr. Vi er på den side af bjerget, der ligger badet i morgensolen, og under os ligger byen Engelberg og ruger stolt på en viden om, at den har en helt fantastisk placering på kortet. De omkringliggende bjerge lokker med både vandring, klippeklatring og skiløb samt aktiviteten, der stikker klart ud: via ferrata. Via ferrata lader sig bedst beskrive som en form for klatring, der er tilgængelig for langt de fleste. Det kræver nemlig ingen synderlig klatreerfaring, og du behøver hverken være stærk som en okse eller smidig som en anden akrobat. Via ferrata er et stort eventyr – med små, simple midler. Op til startEfter en tur med såvel kabinelift som siddelift følger vi en sti i nogle minutter, til vi kommer til ruten Brunnistöckli. Den stiger i alt 200 meter op til toppen i 2030 meters højde og kan kombineres med Rigidalstock, der også er ligetil at tilbagelægge for begyndere. Fotografen Fredrik Schenholm, bjergbestigeren Fredrik Ericsson og jeg pakker vores tasker og finder den nødvendige udrustning frem. Vi behøver ikke meget, da via ferrata indebærer, at man følger et kabel, der går fra foden af bjerget hele vejen til toppen. På særligt stejle passager er der klatrestiger. Jeg sætter hjelmen på plads og kryber i min klatresele. Fra den hænger en slynge med karabinhager, der via store sprækker, reb, wirer og stier skal sikre mig fra start til bjergets top. Med min slynge sikrer jeg mig selv via kablerne og er dermed altid tilkoblet en karabinhage. Kablet er fastgjort til en lang række løkker, så et fald aldrig bliver længere end til næste løkke. Og så er det tid til at klatre. Fredrik Schenholm tager teten. Fredrik Ericsson og jeg er ikke lang tid om at hægte os på og tjekke, at vi er ordentligt hægtet på kablerne, og sætte efter ham. Det giver et sug i maven, men wiren er stabil under mine fødder, og jeg balancerer videre ud over kløften på det, der mest af alt minder om en tynd tråd. Balancegang over afgrundenEt sted langt under os græsser køer lystigt på det grønne græs. Lyden af deres dinglende klokker akkompagnerer os under klatringen, der ikke lige frem er krævende, men ustandseligt byder på fantastiske udsigter, der får mig til at gå i stå. Brunnistöckli er en af de lettere ruter og en blid introduktion til aktiviteten. Det gør, at der er rigeligt med mulighed for blot at nyde naturen omkring...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Den 30. sep 2015
Senest opdateret den 13. mar 2020
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind