Eventyr

Vil du have inspiration til dit næste eventyr? Læs artikler og nyheder om hundeslæde, tømmerflåde, safari og meget mere fra magasinet Opdag Verden. Du finder test af udstyr og masser af tips til dit næste eventyr. Stil spørgsmål og få svar om din næste aktive rejse. Opdag Verden er en medlemsklub som udspringer af magasinet Opdag Verden. Klubben tilbyder vandre-, kajak, kanoture, kurser i friluftsliv, og andre medlemsaktiviteter.

 

Alastairs bedste eventyrbøger

The Worst Journey in the Wo
Det er altid interessant at høre, hvad eventyrere læser, og hvor de finder inspiration til deres ture. Her på redaktionen har vi netop haft fingrene i There Are Other Rivers af britiske Alastair Humphreys. 

Han er mest kendt for at popularisere konceptet Mikroeventyr, men har dog også andre eventyr på CV’et: En fire år lang cykeltur verden rundt, en rotur på tværs af Atlanten og en vandretur på 1600 kilometer gennem verdens største sandørken, ’The Empty Quarter’ på den Arabiske Halvø for at nævne et par stykker. 

Nu har han givet os et indblik i de bøger på hans reoler, som inspirerer ham. Og her finder man masser af gå på opdagelse i. Når det kommer til ekspeditioner i polare egne finder man klassikerne The Worst Journey in the World af Cherry Apsley Garrard og South: the Endurance Expedition af Ernest Shackleton samt den ikke helt så kendte Mad, Bad and Dangerous to Know af legendariske Ranulph Fiennes.

På bjergsiden finder vi klassikeren Annapurna af Maurice Herzog og den oversete, satiriske og hysterisk morsomme The Ascent of Rum Doodle af, W.E. Bowman. Nyklassikeren Walking the Amazon af Ed Stafford bringer læseren med gennem junglen, Tracks af Robyn Davidson går gennem Australiens ørken, A Voyage For Madmen af Peter Nichols handler om en nonstop jordomsejling, mens der på vandresiden er et par særdeles læsbare bøger i form af Wild af Cheryl Strayed og The Places in Between af Rory Stewart.

Du kan finde mange flere anbefalinger af bøger på www.alastairhumphreys.com 

Tags:

Bøger
Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Søndag, 04 Marts 2018, opdateret 10 Marts 2018, læsninger: 688

Log ind

Log ind

Cron Job Starts