Du er her:

12.467 kilometer på kamel


Den svenske eventyrer Mikael Strandberg satser på at blive den første person, der krydser de to varmeste steder på Jorden: Sahara og Den Arabiske Ørken – fra Oman til Marokko via den ekstra tørre sydlige rute. Det vil han ifølge Expedition News gøre på kamel, hvilket vil tage 21 måneder. Strandberg planlægger at rejse unsupported i selskab med to beduiner (der rejser barfodede!).


Selv er han nu i gang med at forberede sig til temperaturer, der ifølge ham selv ”gør dig ude af stand til at tænke og træffe beslutninger.” Strandberg kender i forvejen til ekstreme temperaturer. I 2004 udforskede han i kano og på ski en 3500 kilometer lang stækning ved Kolyma-floden i det nordøstlige Sibirien i løbet af ti måneder. ”Jeg mistede næsten tæer, fingre, min forstand og mit liv,” siger han om turen, men mener dog stadig, at Afrikaekspeditionen bliver hårdere.

”At være kold døgnet rundt er en smerte, der er umulig at beskrive. Det er dog lettere at overleve i kulden, end i ørkenen. Sneen isolerer, giver væske og dine bevægelser beskytter dig,” siger han til Expedition News. Projektet startede i 2010.

Læs mere om Strandberg på www.mikaelstrandberg.com 

Andre spændende artikler


Mors rundt til fods

Mors rundt til fods

Himalaya set fra en mountainbike

Himalaya set fra en mountainbike

Trekking i Burma

Trekking i Burma

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind