Du er her:

Actionmættet rafting i Australien


“Jiiiihah…”. Vores kaptajns triumf-skrig lokker os til at åbne øjnene og konstatere, at vi rent faktisk stadig er i live. “Jiiiihah…” brøler vi med, for vi har netop besejret Alarm Clock Falls - den første store udfordring på vores færden ned af den brølende Tully River. Vi befinder os i det nordøstlige hjørne af Australien, og dagens turistmenu står på rafting. Kl. 06.30 sharp afhenter bussen os på hotellet i Cairns, hvorefter turen går de cirka 200 kilometer sydpå og ind i landet til Tully-flodens udspring. Bussens indhold af på en gang forventningsfulde og ængstelige feriegæster er en broget kosmopolitisk flok. Dog med en klar overvægt af japanere, hvor flere af dem er små skrøbelige nips med perfekt makeup, hvis skæbne i vandmasserne man godt kan få bange anelser for.  GennemblødtInden dagens action indledes, skal alle skrive under på, at seancen foregår på eget ansvar. Belært af tidligere søgsmål fralægger rafting-kompagniet sig ethvert medansvar for eventuelle personskader. Og så går det ellers løs. Hjelme, padler og redningsveste udleveres på samlebånd, inden en stejl nedgang fører frem til den brusende flod. Seks personer og en kaptajn i hver gummibåd. Fem minutters sparsom instruktion, og så er der afgang. Riverrafting går i al sin enkelthed ud på at forcere diverse “rapids” - strømfald og mindre vandfald. Allerede efter de første af slagsen er vi gennemblødte. Rafting er bestemt ikke for de vandskrække. Vi nærmer os den første store rapid. Adrenalinen pumper i femte gear, mens bådene nærmer sig det, der for os virker som et brølende inferno. Kaptajn Glenn “underholder” med historier om de utallige tidligere tilskadekomne ved netop dette fald. Så er vi på vej ud over kanten. Øjnene lukkes, og et kort øjeblik er alt et virvar af råb, vand og ængstelse, inden vi atter rammer vandet oven i købet med alle mand indenbords. Men farerne lurer fortsat, og respekten er intakt. Med den ene hånd klamrer jeg mig fast til gummibådens beskedne sikkerhedstov, hver gang en større rapid passeres. Anderledes med min engelske sidemand, der har prøvet det før. I fin stil og uden hænder klarer han adskillige rapids, før det ved de berygtede Zig-Zag Falls går galt. Mand overbord, men heldigvis uden større skrammer. I det smulte vand efter Zig-Zag Falls får vi halet den prustende og knap så kæphøje englænder tilbage ombord. Sejler i fælden“Left side paddle, hard forward paddle”. Kommandoerne fra kaptajn Glenn hagler ned over os, og vi adlyder blindt. Også selv om det flere gange fører os lukt ind i problemer såsom baglæns forcering af to af de mere vovede rapids. Vi er nået til Wet and Moisty, hvor man på grund af sten og flodens drejning ikke kan se, hvad der venter nedenfor. Glenn dirigerer os alle op foran i gummibåden, mens han selv bliver bagerst for at “navigere”. Vi ryger i bogstaveligste forstand lige ud i fælden, da faldet giver bådens forende et megaskub. Sekunder efter sidder Glenn alene tilbage i båden, mens han storgrinende betragter...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Jesper Møller
Den 16. feb 2009
Senest opdateret den 10. jan 2017
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind