Du er her:

Fra Nordkap til Cape Town i jeep

Michael Huus fortæller om sin jeeptur


Michael Huus vandt Årets Eventyr 2012 i den professionelle kategori med sin 35.500 kilometer lange jeeptur fra Nordkap til Cape Town. Opdag Verden har taget en snak med ham om bekymringer og bureaukrati, vilde dyr og våben, op- og nedture undervejs.Hvordan blev idéen til turen født? I 2005 kørte jeg Australien tyndt alene i en firhjulstrækker. Det var en fed måde at rejse på med masser af frihed. Man er ikke afhængig af busser og hoteller, men har alt, hvad man skal bruge af habengut, mad og et sted at sove i bilen. Og så kan man komme off the beaten track. Da jeg kom hjem, begyndte jeg at se på verden. USA ville være nemt, den lidt mere farefulde var Sydamerika, men Afrika var mest tiltalende. Det bliver med hastige skridt mere vestligt, og jeg ville nå at opleve det. Først skulle jeg dog have taget noget uddannelse, skrabet penge sammen, og så begyndte jeg ellers at kigge på kort for omtrent 3½ år siden. Det var ikke nemt at finde en, der kunne hive et halvt år ud af kalenderen og havde 150.000 kroner til turen, men en kammerat fra HTX, Klaus, ville gerne med. Jeg ordnede bil og planlagde turen, som han var med på ind til Nairobi, hvor han rejste hjem på grund af maveproblemer. De sidste 12.000 kilometer kørte jeg alene. Hvad var din største bekymring, inden du tog af sted? Iran og Sudan var de største bekymringer. De var begge flaskehalslande, som vi skulle gennem. I Iran havde der været polemik omkring Muhammedtegningerne, men da vi endelig kørte ind i den nordøstlige del af landet, mødte vi ikke nogen, der vidste, hvor Danmark ligger, eller hvad vi står for. Iran viste sig til gengæld at have den mest gæstfrie befolkning, jeg nogensinde har mødt. I Sudan kom vi rimeligt godt uden om Darfur og var kun gennem Nordsudan, hvor der var meget sikkerhed i form af halvvoksne børn med store geværer. Vi kom dog helskindede gennem, selvom der på et tidspunkt blev stukket et gevær ind gennem vinduet. Det værste var, at der var militærkontroller med ti til femten kilometers mellemrum: ”Who are you? Why are you here? Where’s your wife?” Det var de samme spørgsmål, de stillede hver gang. De havde ingen indsigt i, hvorfor vi gjorde, som vi gjorde, og hvorfor vi ville videre til Etiopien, som de syntes var et værre land. Vi var ikke bange eller nervøse, men måtte smile og være høflige, selvom det var frustrerende. Hvad var det for en bil, I kørte i? Det var en Land Rover Defender, der ligner noget fra 1940’erne, men faktisk var fra 1996 og en rigtig fed bil. Vi købte den i Tyskland til 45.000 kroner, betalte 14.000 kroner for at få den indregistreret i Danmark og brugte 50-60.000 kroner på at bygge den om og på ekstra udstyr – en 240 liter tank, et telt på taget, spil foran, ekstra batterier, spotlys hele vejen rundt, en 100 liter vandtank. Min far er mekaniker og hjalp, og så er det en dejlig nem bil at skrue på. Den klarede det som forventet. Ikke bedre, ikke værre. Klaus var sikker på, at den ikke ville klare det gennem Sverige, men det gj...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Den 01. jul 2012
Senest opdateret den 14. mar 2020
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind