Du er her:

Buddhistiske klostre nær Leh


Der ligger en lang række buddhistiske klostre i Indus-dalen nær Leh. Mod en lille donation er du velkommen til at besøge klostrene.
Thikse-klosteret er uforglemmeligt. Øverst på en lille bakketop i dalen ligger selve klosterbygningen med tempelrummene, der er prydet med levende lys, gyldne buddhastatuer og religiøse vægmalerier af farverige dæmoner og buddhaer.

 

Og der er mange rum, hvor du kan udforske, hvad der lader til at være ældgamle, religiøse genstande. Munke i mørkerøde dragter tusser sagte omkring. Under klostret ligger munkenes hvidskurede boliger ned ad bakken.
Hemis-klosteret er et af de største og vigtigste i Ladakh. Rundt om en stor indergård ligger bygningen med tempelrum og munkeboliger. Én gang om året afholdes en festival, hvor munkene iklæder sig farvestrålende dragter og masker og danser gamle historier.
Maskerne er ofte dæmoniske, dansen tranceagtig og ledsaget af et munkekor, der blæser dybe toner ud af de særprægede instrumenter, tæsker deres trommer og skaber en fantastisk ramme og dansene.


Sådan kommer du til klostrene

Det er nemt at arrangere transport til klostrene fra Leh. Thikse ligger omtrent 20 kilometer fra Leh på vejen mod Manali, og Hemis små 20 kilometer yderligere fra Leh. Man kan altså kombinere turen til de to klostre på en dagstur.
Der går hyppige lokale busser fra Leh. Det er nemt, billigt og en god måde at møde lokale. Det er også muligt at leje en taxa for en dag, og få chaufføren til at køre én til klostrene og vente, mens man udforsker dem.


  {mosmodule module=Indien}

Andre spændende artikler


Guide til Bohuslän

Guide til Bohuslän

Fløj til Afrika og tilbage – på solkraft

Fløj til Afrika og tilbage – på solkraft

The Overland Track på Tasmanien

The Overland Track på Tasmanien

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind