Du er her:

Interview med B.S. Christiansen

I junglen kan du ikke tænde for lyset


Når vores handlinger har en konsekvens, udvikler vi os, og den største konsekvens finder man i naturen. Adventure World møder den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen til en snak om, hvad vi kan lære af at begive os uden for komfortzonen og ud i naturen. Og så kommer han nærmere ind på, hvorfor han er forelsket i desmerdyret, og hvordan en vandretur kan sammenlignes med surfing.

“Jeg har lært at begå mig i naturen, fordi jeg skulle – det var nødvendigt for at overleve som professionel soldat – og ikke fordi jeg synes, det var dejligt at være i naturen.”

“Pas på aberne!”
Skiltet ved indgangen virker en smule paradoksalt, når man tænker på, hvor han lige har været. Netop hjemvendt fra den mellemamerikanske jungle, hvor han har indviet sangeren Signe Svendsen i junglens og vildmarkens strabadser, sætter den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen Adventure World stævne i Ebeltoft Zoo. Her på Djurslands yderste snotklat boltrer de eksotiske dyr sig bag tremmerne, så vi kan beskue dem på sikker afstand. Det er en anden verden end i virkelighedens jungle, hvor et forkert skridt eller en dårlig beslutning kan være fatal. Jægersoldaten vækkes straks til live i øjnene på den anden side af bordet, når snakken falder på naturens konsekvens.
“I naturen lærer man hele tiden noget, fordi man er nødt til at lære det. Til hverdag kan du meget nemmere forskubbe konsekvensen eller flygte fra den. Hvis du kommer for sent til bussen, kan du tage den næste bus, og hvis der ikke er flere busser, kan du tage en taxa. Når det bliver mørkt, kan du bare tænde for lyset. Sådan fungerer det ikke ude i naturen. Derude er det mørkt, når det er mørkt, og det regner, når det regner.”

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind