Du er her:

På jagt med Serengetis løvinder


På den støvede Serengeti-slette i Tanzania er vi på jagt med dyrenes ubestridte herskere. Løverne. Det meste af dagen soler de sig dovent på den gyldne savanne, men er du heldig, kan du opleve de dødbringende katte i aktion.Dér. Lidt længere fremme. Lige til venstre for hjulsporet. Dér ligger hun på den tørre slette. Løvinden.Hendes gyldne pels går i ét med græsset, så hun er næsten umulig at spotte. Hun ligger doven i solen og hviler sig. Det er ulideligt varmt, og intet rører sig. Bortset fra en enlig gazelle. Intetanende springer den omkring på sletten, mens den logrer med sin korte hale. Nu og da stopper den op for at nippe til det tørre græs. Stille løfter løvinden hovedet for at se, hvad der forstyrrer hendes hvil, men gazellen opdager bevægelsen, og i samme nu sætter den af sted i et febrilsk flugtforsøg. Men løvinden er hurtigere. Et enkelt, smidigt spring og hun er i hælene på sit bytte. Som ud af ingenting kommer fire løvinder på benene og kaster sig ind i jagten. Det er næsten forbi, før det begynder. En støvsky rejser sig bag de dødbringende katte. Gazellen snubler, taber sit forspring, og for sent finder den fodfæstet igen. Slaget er tabt. Løvinden kaster sig over dyret, bider sig fast i struben, og med et hurtigt vrid knækker hun nakken på gazellen. Støvet lægger sig lige så hurtigt, som det har rejst sig. Triumferende slentrer løvinden med sit bytte i gabet forbi de andre. Jagten er fobi. Gazellen er død, og vi har oplevet det, guiderne kalder et kill. Løverne står højest på listenVi er taget til den store Serengeti-slette i den nordlige del af Tanzania. Vi er her med ét formål: Vi vil helt tæt på dyrene, og højest på listen står slettens løver. Sammen med fire andre har vi lejet en jeep og hyret en guide og en kok. Vi vil køre sletten tynd og opleve dens 2500 løver. Eller i det mindste bare et par stykker af dem. Dagen lang manøvrer vi rundt på savannen, banker gennem mudderhuller og ræser fremad på de rå grusveje, for at finde kattene. Vi overnatter på primitive campsites, hvor vi sover i telte. Aftenerne tilbringer vi rundt om et lille bål, som vi kan varme os ved. For når solen forsvinder, bliver der koldt på sletten. Gazelle er på menuenDet er allerede på anden dag af vores safaritur, vi møder klanen af løvinder. De er fem, men kun ét bytte. Vi hører en dyb snerren fra løvinderne, og hurtigere end vores kameraer kan nå at fokusere, er gazellen revet over i to. Løvinden, der fangede gazellen, viser højlydt sin tilfredshed, og efter en truende sejrsrunde lægger hun sig et stykke væk med over halvdelen af byttet. De andre må deles om resterne. Ved den mindste bevægelse knurrer hun. Hun vil have sin del af gazellen for sig selv. Halvt skjult af det høje græs fortærer løvinderne deres måltid. De er ikke mere end 10 meter fra os, og alligevel har vi lyst til at se det hele på endnu tættere hold. Men det er nok en dårlig idé. ”Så længere vi er i jeepen, ser løverne os ikke som bytte, men hvis I træder ud af bilen, så e...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Maria og Jesper Rise Børjesen
Den 19. jan 2012
Senest opdateret den 03. jan 2017
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind