Du er her:
  • Eventyr
  • Guide til Californiens nationalparker

Guide til Californiens nationalparker

Halvkuplen, Generalen & Dødens Dal


Landskaber med klare bjergsøer under nøgne klippetinder til den tørreste, varmeste ørken i Nordamerika. Verdens største træer nær krøllede Stillehavsveje og mastodonter i Yosemite. Vi guider dig her til en uforglemmelig nationalparksrundtur i Californien, hvor der er vandrestier nok til et helt liv, uovertruffen klippeklatring, rafting og cykling.Det er intet mindre end en fantastisk rundtur på Californiens ofte ensomme landeveje, der bringer dig ind i en lang række af USA’s smukkeste, tørreste og mest spektakulære nationalparker. På denne 4000 kilometers køretur (hvilket er absolut overkommeligt på Californiens øde landeveje) kæder vi otte af statens nationalparker sammen til en kavalkade af naturoplevelser, hvor der aldrig er langt mellem, at du træder ud af bilen og ind i naturen. Guiden bringer dig til de mest spændende nationalparker i Californien, og vi guider dig desuden til ekstra oplevelser undervejs, der af den ene eller den anden grund ikke har klaret cuttet til nationalpark-status. Du kan selvfølgelig skippe en eller flere af nationalparkerne, men har du tre uger, kan du opleve alle stederne på den her liste. Vi beskriver nationalparkerne i en cirkel, der starter og slutter i San Francisco, hvor du kører med uret. Redwoods NP Lilleput i Gullivers landNej, det er ikke bare træer, der ligger i de fire Redwood National and State Parks nær Stillehavskysten i det nordlige Californien. Det er meget mere end det. Det er oplevelsen af at være en myre i skoven, et barn blandt træstammer, en lilleput i Gullivers land. Redwood-træerne er aldeles enorme, de er trods alt verdens højeste træer med toppe, der rager op til 115 meter i vejret, en diameter på solide otte meter og en alder, der kan nå op mod de 2000 år. Der er nem adgang til træerne fra fine, små veje, der krøller sig ind og ud mellem træerne. Langs dem er der masser af små vandreture, du ser væltede træer med rødder så store, du må knibe dig i armen, men vil du virkelig opleve træerne, må du ud på nogle af de mere end 320 kilometer backcountry trails, du kan udforske til fods. Får du fingrene i en cykel, er det værd at bruge en dag på at trille ind mellem stammerne, og der er intet bedre sted at gøre det end på Avenue of the Giants (www.avenueofthegiants.net); en 50 kilometer lang vej, der slynger sig ind mellem giganterne. Crater Lake NP Den dybblå sø i krateretOk, Crater Lake National Park ligger ikke just i Californien, men det var synd for den (og for jer), hvis den ikke kom med på listen her, da den er enormt smuk. Og det er ikke en lang omvej at nå derop. Den 592 meter dybe (den 10. dybeste sø i verden), dybblå, alpine sø ligger i et stort vulkankrater med bratte klippesider, der forsvinder i vandet. Parken ligger i 2000 meters højde, og i gennemsnit falder her næsten 14 meter sne årligt. Vandet i søen kommer da også primært fra smeltet sne, og kommer du mellem oktober og juni, skal du være forberedt på sne – helt frem midt i juli 2011 var flere veje i området s...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Den 15. apr 2015
Senest opdateret den 14. mar 2020
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind