Mød Eventyrernes Klub på Nationalmuseet

Eventyrernses KlubDen 12. oktober slår Nationalmuseet dørene op til Kulturnatten. Her kan du møde Eventyrernes Klub, der fortæller røverhistorier fra alverdens vilde afkroge


Nationalmuseets forhal omdannes til et åbent herreværelse med beduintelte,
leopardskind, skildpaddeskjold, udstoppede aber, røverhistorier og ekspeditioner
til det ukendte, når nogle af Danmarks vildeste eventyrer indtager scenen den 12. oktober.

Nikolaj Kirk tilbereder kriblekrabledyr over åben ild i Palægården, du kan lytte til kalypsorytmer og junglebrøl, når Simon Dokkedal fra Den Sorte Skole vender plader, og du kan skylleeventyret ned med læskende tiki-drinks.

I Palægården og i museets palæhaver kan du gå på opdagelse blandt ekspeditionsbiler, kajakker, mystiske telte, bjergbestigningsudstyr og åbne bålsteder, og så er der en hel række foredrag med medlemmerne af klubben, der fejrer 80-års jubilæum i år.

Foredrag med Eventyrernes Klub

Kl. 18.15 – 18.45
Grønland rundt alene i kajak
Polarforsker, forfatter og arkitekt John Andersen fra Eventyrernes Klub har som eneste mand i verden – over flere ekspeditioner - padlet hele vejen rundt om Grønland i en grønlandsk kajak. Polarforskeren fortæller om udstyr og vilje, hvis man skulle få lyst til at padle rundt om det smukke og barske Grønland.

Kl. 19.00 – 19.30
Direktøren reinkarneret i den sibiriske ødemark
Rane Willerslev, Nationalmuseets Direktør og medlem af Eventyrenes Klub, fortæller om Sibiriens ældste jægerfolk, der har en livlang kærlighedsaffære med den iskolde ødemark. De hårdføre jægere vendte op og ned på direktørens verdensbillede med ånder og reinkarnation i 65 minusgrader.

Kl. 19.45 – 20.15
På rejse med verdens nomader
Antropolog og journalist Søren Sattrup fra Eventyrernes Klub fortæller om sine måneder som nomade blandt stammer i Tibet og Kirgisistan, og om den dag han blev fængslet mistænkt for at være spion. Det rejsende folk fik antropologen til at tvivle på sin faste adresse og alle de andre nagelfaste holdepunkter.

Kl. 19 - 21
Verden rundt med Tryllekunstner og magi
Tryllekunstneren Jesper Grønkjær har rejst rundt i verden for gennem tryllekunsten at åbne døre til fremmede mennesker. Har blandt andet optrådt for stammefolk i Afrika. På tømmerflåde ned ad Amazonfloden og i New Yorks undergrundsmiljø. På kulturnatten kan du se hans imponerende tryllerier på Nationalmuseet.

Kl. 20.30 – 21.00
Igennem Ishavet i en åben jolle
Ingeniør og ekspeditionsleder Anders Bilgram fra Eventyrernes Klub fortæller om sin 24.000 km lange sejlads fra Danmark til det arktiske ishav i en åben jolle. Et eventyr, som fik en brat ende med en brandstorm og et oprørt hav. Ingeniøren fortæller om den historiske rejse og om møder med det arktiske folk.

Kl. 21.15 – 21.45
Rejser til køkkener i verdens fjerneste afkroge
Stjernekok og tv-vært Nikolaj Kirk fra Eventyrernes Klub fortæller om sanselige kulturmøder set fra køkkengryderne eller bålet. Kokken har slynget nudler i Kina, brygget bemba-øl og tilberedt flyvemyrer i Afrika. Nikolaj Kirk fortæller om at møde fremmede kulturer igennem forunderlige smagsoplevelser og ædle
køkkentraditioner.

Kl. 22.00 – 22.30
Ulovlig indtrængning i 30 lande
Fotograf Morten Kirckhoff fra Eventyrernes Klub har opsøgt steder, som pludselig blev rømmet for liv og glemt lige så hurtigt igen. Fascination af afskallet maling og fare for nedstyrtning har ført ham til forladte steder i 35 lande. Et slangelaboratorium i Japan, en russisk bosættelse på Svalbard og en
gødningsfabrik i Albanien. Få historier om steder, hvor alt står intakt, fordi tiden gik i stå.

Kl. 22.30 –23.00
Adopteret af den sidste buskmand
Journalist, biolog og forfatter Lars Ørlund fra Eventyrernes Klub fortæller om sine oplevelser blandt buskmandsfamilier i det krigshærgede Afrika, hvor grådig stræben efter profit koster menneskeliv. Eventyreren har levet sammen med klodens sidste naturfolk, og han så dem blive likvideret den dag, der skulle gøres plads til en diamantmine.

 

Praktiske oplysninger

Kulturnatten på Nationalmuseet er for hele familien.

Det kræver et kulturpas at komme ind. Det kan blandt andet købes på Nationalmuseet og i alle 7-Eleven butikker i hele Hovedstadsområdet. Kulturpasset koster 95 kr. Læs mere her

Eventyrerne kommer også forbi museet hele efterårsferien. Læs mere om det her

Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Tirsdag, 02 Oktober 2018, opdateret 19 September 2018, læsninger: 2446

Log ind

Log ind