Eventyr

Vil du have inspiration til dit næste eventyr? Læs artikler og nyheder om hundeslæde, tømmerflåde, safari og meget mere fra magasinet Opdag Verden. Du finder test af udstyr og masser af tips til dit næste eventyr. Stil spørgsmål og få svar om din næste aktive rejse. Opdag Verden er en medlemsklub som udspringer af magasinet Opdag Verden. Klubben tilbyder vandre-, kajak, kanoture, kurser i friluftsliv, og andre medlemsaktiviteter.

 

Ny biografi om dansk polarforsker

UdHvorLivetFristerDen danske forfatter og polarforsker Ludvig Mylius-Erichsen (1872-1907) blev især berømt for de to Grønlands-ekspeditioner, som han planlagde og deltog i: Den Litterære Ekspedition, der gik langs Grønlands vestkyst op til Thuledistriktet, og Danmark-ekspeditionen på den nordøstgrønlandske kyst.

Ud hvor livet frister er fortællingen om hans fantastiske liv og dramatiske død i 1907 under Danmark-ekspeditionen – en død, der i mere end 100 år har gjort ham til en af Danmarks mest eftersøgte mænd.

”Trangen til at opleve det, der lå uden for døren, var gennem livet overskriften for ham. Mylius-Erichsen ville ud, som han skrev. Ud hvor livet frister,” skriver bogens forfatter, Janni Andreassen, der siden 1983 har været tilknyttet Arktisk Institut i København og tidligere blandt andet skrevet biografien Altid frimodig om en anden polarfarer; Peter Freuchen. 

Læs også
Boguddrag af Peter Freuchen: Rævepelse i Thule

FAKTA

Ud hvor livet frister af Janni Andreassen. 328 sider. Gyldendal. 299,95 kr.

Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Søndag, 08 Juli 2018, opdateret 05 Juli 2018, læsninger: 1207

Log ind

Log ind