Eventyr

Vil du have inspiration til dit næste eventyr? Læs artikler og nyheder om hundeslæde, tømmerflåde, safari og meget mere fra magasinet Opdag Verden. Du finder test af udstyr og masser af tips til dit næste eventyr. Stil spørgsmål og få svar om din næste aktive rejse. Opdag Verden er en medlemsklub som udspringer af magasinet Opdag Verden. Klubben tilbyder vandre-, kajak, kanoture, kurser i friluftsliv, og andre medlemsaktiviteter.

 

Vild jungleekspedition i Sydamerika

Essequibo

Essequibofloden. Har du ikke hørt om floden, som flyder 1014 kilometer gennem Guyana, så er du garanteret ikke alene. For selvom der er tale om Sydamerikas tredje længste flod, er der aldrig nogen, der har rejst hele vejen ned ad dens 1014 kilometer. Der er ikke engang nogen, der har gjort forsøget.

Det er tre britiske kvinder ved at lave om på.

Laura Bingham, Ness Knight og Pip Stewart er nemlig undervejs på den første ekspedition ned ad floden, som starter i Acarai-bjergene i det sydlige Guyana og snor sig gennem uberørt, jomfruelig regnskov og ukendte strømfald, forbi skumle guldminelejre og små afsidesliggende landsbyer.

Første udfordring på turen var dog simpel: Find flodens udspring. En opgave, der ikke er helt nem, da holdet på nogle dage blot kunne hakke sig to kilometer om dagen gennem den tætte jungle.

De har dog fundet udspringet, og nu er holdet i en lille junglelandsby, mens de gør klar til den helt store udfordring: At ro kanoer, først traditionelle trækanoer og senere oppustelige kanoer, hele vejen til Atlanterhavet.

”Jeg vil være ærlig igen. Det skræmmer mig at skulle tilbage ud på vandet. Den her stammelandsby er varm og gæstfri, men langt den største del af Essequibofloden – dens vandfald, strømfald, guldminelejre, jaguarer og piratfisk – ligger stadig foran os. Vi er stort set ikke i gang endnu,” skriver Laura Bingham på holdets blog.

Hvordan det går dem på deres videre færd, og om de formår at tilbagelægge en rute, ingen tidligere har gjort, kan du følge med i på ekspeditionen blog

Læs Amazonas på tømmerflåde
Læs Med bue og pil gennem Amazonas i Peru
Læs (Gen)opdagelsen af Machu Picchu 

Skrevet af: Tore Grønne, Skrevet Lørdag, 03 Marts 2018, opdateret 03 Marts 2018, læsninger: 2002

Log ind

Log ind

Cron Job Starts