Du er her:
  • Eventyr
  • Vild jungleekspedition i Sydamerika

Vild jungleekspedition i Sydamerika


Essequibo

Essequibofloden. Har du ikke hørt om floden, som flyder 1014 kilometer gennem Guyana, så er du garanteret ikke alene. For selvom der er tale om Sydamerikas tredje længste flod, er der aldrig nogen, der har rejst hele vejen ned ad dens 1014 kilometer. Der er ikke engang nogen, der har gjort forsøget.

Det er tre britiske kvinder ved at lave om på.

Laura Bingham, Ness Knight og Pip Stewart er nemlig undervejs på den første ekspedition ned ad floden, som starter i Acarai-bjergene i det sydlige Guyana og snor sig gennem uberørt, jomfruelig regnskov og ukendte strømfald, forbi skumle guldminelejre og små afsidesliggende landsbyer.

Første udfordring på turen var dog simpel: Find flodens udspring. En opgave, der ikke er helt nem, da holdet på nogle dage blot kunne hakke sig to kilometer om dagen gennem den tætte jungle.

De har dog fundet udspringet, og nu er holdet i en lille junglelandsby, mens de gør klar til den helt store udfordring: At ro kanoer, først traditionelle trækanoer og senere oppustelige kanoer, hele vejen til Atlanterhavet.

”Jeg vil være ærlig igen. Det skræmmer mig at skulle tilbage ud på vandet. Den her stammelandsby er varm og gæstfri, men langt den største del af Essequibofloden – dens vandfald, strømfald, guldminelejre, jaguarer og piratfisk – ligger stadig foran os. Vi er stort set ikke i gang endnu,” skriver Laura Bingham på holdets blog.

Hvordan det går dem på deres videre færd, og om de formår at tilbagelægge en rute, ingen tidligere har gjort, kan du følge med i på ekspeditionen blog

Læs Amazonas på tømmerflåde
Læs Med bue og pil gennem Amazonas i Peru
Læs (Gen)opdagelsen af Machu Picchu 

Skrevet af: Tore Grønne
Den 03. mar 2018
Senest opdateret den 03. mar 2018
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind