Du er her:

Guide til fjeldvandring


Endelig! Tid til at komme på fjeldet! Men hvordan? Hvor hen? Hvad må man på fjeldet? Hvor kan man overnatte? Vi kigger nærmere på forskellige måder at opleve fjeldet på.

 


Fjeld på mange måder

Der er mange forskellige måder at opleve fjeldet på, og for at få den bedst mulige oplevelse med hjem, er det vigtig at overveje, hvad du er på jagt efter, inden du drager ud. Det handler for eksempel om overnatning og typen af stier og terræn.
Når det kommer til overnatning, er der primært to muligheder:

  1. I telt: Du bærer selv telt, underlag, sovepose, kogegrej og alt andet udstyr. Du er meget fleksibel, og kan overnatte, hvor du vil, da du bærer dit hjem på ryggen, men din ryg er selvfølgelig også tynget af mere vægt.

  2. I hytte: Vandrer du fra hytte til hytte eller fjeldstation til fjeldstation, kan du klare dig med en lettere rygsæk, da du kan købe mad i mange hytter og kan spare lidt på udstyr til overnatning.

 

En anden vigtig overvejelse er, hvilken type tur, du gerne vil på, og hvilken type terræn, du ønsker at vandre i. Har du gjort dig klart, hvad du gerne vil opleve og have ud af din fjeldtur, inden du drager ud, er der langt større chance for, at du får en god tur. Her spiller forskellige ting ind; for eksempel hvor erfaren du er. Her er fire måder at opleve fjeldet på:

  1. Markerede ruter: Det er det sikre valg, hvis du er relativt uprøvet, når det kommer til fjeldvandring over flere dage. Her er der lav risiko for at fare vild, og der er en god chance for, du møder andre vandrere. På nogle markerede ruter kan du selv vælge, om du vil overnatte i telt eller i hytter. Og du kan kombinere de to.

  2. Ren vildmark: Går du uden for stierne, ud i vildmarken, stiller det højere krav til alt fra fysik over navigationsevner til planlægning. Her har du større chance for at have ødemarken for dig selv. Men brænder det på, er det ofte også op til dig selv at redde dig ud af suppedasen.

  3. Topture: De varierer fra de simple ture, der ikke kræver særlige færdigheder, til vanskelige og udsatte ruter, der langt fra er for alle og enhver. På mange ruter og ture i fjeldene mod nord er der mulighed for at smide en toptur ind langs ruten.

  4. Dagsture: Smag på fjeldet uden at skulle tænke på tung rygsæk, kogegrej, telt, sove, underlag osv. Fjeldet kan dog stadig være lunefuldt, og det er vigtigt at have sikkerheden i orden, selvom der måske bare er tale om en halvdagstur. Du skal således have ordentlig beklædning og styr på navigationen.

Inspiration til fjeldturen

Her på siden finder du masser af inspiration til ture i fjeldet. Læs blandt andet: 


Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind