Du er her:

I kajak på Geiranger-fjordens klare vand


Norges Geiranger-fjord er på UNESCO’s verdensarvsliste og en af de smukkeste fjorde i verden. Det oplever man bedst fra kajakken, når bjergsiderne tårner sig 900 meter op over fjorden, klipperne forsvinder i det grønlige vand langt under én, og marsvinene puster i vandet.

Vi er nået et godt stykke ud gennem fjorden i tomands-kajakken. Solen skinner fra en skyfri himmel, og vi har valgt at sove på en stor flad klippe få meter fra vandet, i stedet for at forsøge at finde et forholdsvis jævnt sted til teltet ved resterne af en gammel fjeldgård. Den gule kajak ligger trukket op bag os, og vi er faldet i søvn i den lune sommernat til vandets skvulpen og udsigten til fjeldene, der tårner sig op over os.

Timer senere bliver jeg langsomt vækket af en blæsende lyd, der synes at være forholdsvis tæt på. Op over kanten af soveposen konstaterer jeg, at det allerede er lysnet en del, selvom solstrålerne endnu ikke har ramt fjeldtoppene bag os omkring klokken fire. Der er ingen både eller andre mennesker, så langt synet rækker, men med søvn i øjnene går det op for mig, hvad det er, der har vækket mig. Få meter fra vores sove-sten glider to marsvin forbi i det stille, klare vand. Jeg tvivler på, at de er klar over vores tilstedeværelse, men jeg har svært ved at forestille mig at vågne op til en bedre udsigt.

Fantastisk stilhed
Skydækket er ellers så tykt, at det virker helt mørkt, da vi et par dage tidligere lander i Ålesund, og regnen vælter ned under hele busturen til Geiranger. Vi er ved at være bekymrede for, om vores kajak-eventyr nu også er en god ide, men heldigvis klarer det op næste morgen, da vi har fået lastet tomandskajakken med telt, tøj, kogegrej og mad til de næste seks dage.

Læs alle artikler
for 29 kr. pr. måned.

(uden binding)

Allerede medlem?

Andre spændende artikler


På weekendtur i Flekkefjord

På weekendtur i Flekkefjord

Havkajak i vinterkulden

Havkajak i vinterkulden

Kajak i Havørnens rige

Kajak i Havørnens rige

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind