Du er her:

Kosterhavets Nationalpark i havkajak

Skærgård, labyrinter og århundredets lejrplads


Kosterhavet Nationalpark lokker med smuk skærgård, myriader af små, ubeboede øer, labyrintiske vande mellem klipper, øde sandstrande og de vildeste lejrpladser. Havkajakken er det perfekte fartøj til at opleve det hele.

Et nysgerrigt sælhoved på størrelse med en fodbold bryder havoverfladen nogle meter fra vores kajakker. Sælen kigger opmærksomt på os og dykker ned under vandet for kort efter at dukke op igen et andet sted og betragte os fra en ny vinkel.

Vi er holdt op med at ro og ligger stille i kajakkerne og nyder bare øjeblikket med sælerne, for snart efter får vi selskab af flere sæler i vandet, der også er nysgerrige efter at se, hvem der er kommet på besøg i deres verden. Et stykke væk ligger endnu syv-otte sæler og bager i solen på et klippeskær. Solen reflekteres i deres blanke, grå pels.

Vi er tre dage tidligere roet ud fra det svenske fastland mod Kosterøerne; en samling mindre skærgårdsøer nær den norske grænse. Her er en mangfoldighed af klippeskær og grålige småøer, som er et paradis for et par kajakroere som os.

Efter et åbent kryds på cirka tre kilometer fra fastlandet rammer vi de første øer. Det er sidst på eftermiddagen, så vi er så småt i gang med at kigge efter en egnet lejrplads og er i land på flere øer. Én ø ser velegnet ud fra kajakkerne, men da vi kommer i land, viser den sig at være fuldstændigt overbroderet med gedelort. Da vi ikke har lyst til at dele lejrplads med en flok sultne geder, ror vi videre.

Men så er det jo heldigt, at her er en myriade af øer, hvoraf de færreste overhovedet har noget navn, så vi finder snart en egnet ø – vores helt egen ø uden andre levende væsener end havfuglene. Her kan vi falde i søvn til lyden af mågeskrig, og vandet der skvulper op mod klippebredden.

 

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind