Pak mad til ekspeditionen

Struktur og sukker

Pak mad til ekspeditionen
En ting er at pakke mad til en weekendtur, noget andet er at pakke til en ekspedition på flere måneder. Og så alligevel. Vi har spurgt Erik B. Jørgensen, hvordan han pakker mad til sine lange ekspeditioner, hvad enten det drejer sig om flere måneder på Yukonfloden eller en krydsning af Indlandsisen. Når Erik B. Jørgensen tager på ekspedition, er maden planlagt ned til det sidste gram. Han ved, at han har brug for omtrent 5500 kalorier om dagen på tur. For andre vil det tal være et andet, så det er med at finde ud af, hvor mange kalorier, man har brug for dagligt. Det kan man eksperimentere med på weekendture og ugeture. Skrive sine erfaringer og gange op, alt efter hvor mange dage, man skal være af sted. Erik bruger et Excel-ark. Det gør det nemt at købe ind til x antal dage. Når man har antallet af kalorier på plads, kan man begynde at kigge på, hvad der skal pakkes.  ”Min erfaring er, at følger man de kostråd, man kan læse sig til, så bliver ens kost meget fedtholdig. Det kan jeg ikke køre på. Hvis jeg fylder mig selv og de folk, jeg tager med over...

læs denne artikel og 2.800 andre for kun 99 kroner om året, bliv medlem her
Er du allerede medlem skal du blot logge ind.

Tags:

Mad
Skrevet af: Tore Grønne - Foto: Erik B. Jørgensen og Tine Henriksen, Skrevet Tirsdag, 27 December 2016, opdateret 19 December 2016, læsninger: 6110

Log ind

Log ind