Du er her:

Familievandring i Alperne

Med udsigt til Mont Blanc


Katja Elm-Fich vandrede i august 2015 på ruten rundt om Mont Blanc med sin mand og deres fire børn på mellem ni og 27 år. Vi har taget en snak med Katja om Alperne, en klassisk rute at vandre med unger, og hvorfor det er fantastisk.”Da jeg var i Frankrig første gang, arbejdede jeg en vinter i Chamonix. Jeg har altid vandret meget og været en vandrefreak, og jeg har altid gerne ville vandre den her tur. Så læste jeg om ruten i Opdag Verden sidste år, og da vi bor i Frankrig cirka 1½ times kørsel fra Chamonix, så var det nærliggende at tage af sted på turen nu.” Børnene”Vi startede med at vandre med de to små børn, da Katrine var tre år gammel og Frederik var seks. Det var på en tur i Parc National de la Vanoise, hvor vi vandrede fra hytte til hytte i en uge. Vi havde bærerygsæk med, men Katrine endte med at gå selv. Hun var så sej. Det var de begge to. Når vi vandrer med de mindste børn, planlægger jeg turen ned til mindste detalje. Vi kommer ikke bare uanmeldt frem til hytter, men booker alt hjemmefra. Jeg reserverede hytter til turen ved Mont Blanc omkring 2½ måned, før vi tog af sted, og regnede egentligt med, at der ville være sindssygt overrendt. Det viste sig, at jeg var i rigtig god tid. Vi mødte mange mennesker ude på stierne, som ikke havde reserveret. Måske det havde noget at gøre med, at vi gik i august.” Drejebogen”Vi havde ikke de 12 dage, det tager at gå hele vejen rundt om Mont Blanc, men afsatte en uge til det. Planen var at starte i Champex og gå mod uret. Vi ville så skære noget af Chamonix-dalen fra og tage den strækning i tog. Jeg kender dalen, og med mindre man er oppe i højderne, går man nede mellem træerne. Med de små kan vi jo ikke vandre 30 kilometer om dagen, så vi skulle skære noget væk. Vi ved fra tidligere ture, hvor meget de kan klare. Tidligere gik børnene med en lille Fjällräven-rygsæk hver, men nu har de ’rigtige’ rygsække. Frederik bærer på sit eget tøj og har nok seks til syv kilo på ryggen. Katrine bærer vores picnic. Så bliver hendes rygsæk lettere i løbet af dagen. Vi har ingen soveposer, for der er tæpper i de fleste hytter. Man skal bare have en lagenpose med. Jeg lavede desuden en drejebog til turen. Det var en lille beskrivelse med landskaberne, stien og stigningerne. Dagsetaperne på turen var omkring 15 kilometer og med næsten 100 højdemeter op og ned. Det er hele dagen, der skal afsættes til det. Men børnene var klar. De er hærdede. Der er godt nok noget brok i starten – ”Jeg er træt, og jeg har ondt!” – men når vi nåede frem til hytterne, så fes de rundt og gloede på alt muligt og var overhovedet ikke trætte. Det var kun vi andre, der var det.” ”Vi gik op gennem skoven og ud på en lille balkonsti hele vejen til hytten. Under os var der et hav af kæmpestore grantræer.” Sygdommen”På tredjedagen vandrede vi fra hytten Rifugio Alpino Walter Bonatti. Der var et par bjergpas undervejs, og der var sublime udsigter mod Mont Blanc. Vi havde en meget varm, meget lang og meget, meget hård ne...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Den 27. maj 2016
Senest opdateret den 23. jan 2018
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind