Du er her:

VANDREGUIDE: GR20

DEN HÅRDE PÅ KORSIKA


Den bliver ofte betegnet som Europas hårdeste langdistancerute, men strabadserne bør ikke løbe med opmærksomheden: GR20 byder på formidabel fin bjergvandring midt i Middelhavet. GR20 spilder ikke tiden. Efter man på rutens første dag traver op i bjergene, bliver man der de næste 14 dage. Ruten følger nemlig den klippede, takkede bjergryg på den mildest talt skønne Middelhavsø, Korsika, fra nord mod syd. Her vandrer du ofte stejlt op eller ned gennem spektakulære dale og under himlen på klipperne uden noget til at blokere de vide udsigter ud over øens toppe, der rager helt op i 2.700 meters højde. Skygge er der ikke meget af. Ruten bliver en anelse dramatisk ofte refereret til som ’Europas hårdeste’, og man skal da heller ikke regne med en slentretur gennem blomsterdale. GR20 er ofte krævende, slingrer af sted over løse sten og op og ned, op og ned på særdeles stejle strækninger, hvor man ikke skal have pakket højdeskrækken med i rygsækken. Man skal heller ikke tælle kilometer, for på GR20 vandrer man ikke mange kilometer i timen. Det er terrænet for besværligt til.
Men netop det lidt bøvlede terræn betyder også store belønninger: øde bjergsøer, dramatiske slugter og grønne alpinenge. Her kan du passende smide den lille rygsæk – du behøver nemlig ingen stor rygsæk, da du kan sove i refugier undervejs – og suge sommersolen og bjergluften til dig. Og når man så en sjælden gang imellem dykker ned i birkeskove, så dufter de, så man tror det er løgn. Herligt. Alt i alt finder du en rute, der aldrig er kedelig, som har et utal af naturlige højdepunkter, og som for de fleste vil være så stor en udfordring, at der er stor tilfredshed ved at fuldføre. Er man ligeglad med den slags, kan ruten for øvrigt sagtens bides over i to, så man kun går den nordlige eller den sydlige halvdel. De fleste mener, at det er den nordlige del af ruten, der er den hårdeste. FAKTA LængdeGR20 er 180 kilometer lang med en samlet stigning på omtrent 10.000 meter. Regn med at bruge godt og vel et par uger på at vandre hele ruten. Regner man dagsdistancerne ud, ser man hurtigt, at der ikke er tale om monsterdage i kilometer, men husk på, at der er mange steder på ruten, hvor det går rigtig langsomt, da terrænet er stejlt, og det dårligt kan betegnes som en sti, man vandrer på. GR20 er dog velmarkeret hele vejen. Niveau GR20 bliver ikke kaldt Europas hårdeste vandrerute for ingenting. Der er rigtig mange højdemeter, omtrent 10.000 i alt, og så er terrænet krævende. Der er mange stejle op- og nedstigninger, hvor underlaget er stenet og klippet, så du skal være i go...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere


Find ruten i turbasen

GR20 - KORSIKA

Den bliver ofte betegnet som Europas hårdeste langdistancerute, men strabadserne bør ikke løbe med opmærksomheden: GR20 byder på formidabelt fin bjergvandring midt i Middelhavet.

Skrevet af: Tore Grønne
Den 26. jan 2021
Senest opdateret den 11. jun 2021

Andre spændende artikler


10 gode grunde til at bruge vandrestave

10 gode grunde til at bruge vandrestave

25 råd til en lettere rygsæk

25 råd til en lettere rygsæk

3 Alpeture fra hytte til hytte

3 Alpeture fra hytte til hytte

Alpeidyl i Østrig

Alpeidyl i Østrig

Alperne fra nord til syd

Alperne fra nord til syd

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind