Guide til danske mikroeventyr

HverdagseventyrBogen her handler om at tage på eventyr.

Ikke den slags eventyr, hvor man sælger huset, sætter pensionen over styr og drager ud i den store verden og blot må håbe, at man kommer hjem med fingre og tæer i behold.

Det her er eventyr, vi alle kan være med til, og de kan findes lige uden for vores hoveddør.

Udgangspunktet er friluftsliv, men med et tvist. Friluftsliv er altid dejligt, men hvis man gør det lidt anderledes, end man plejer, kan det også blive eventyrligt. Er man ny i friluftslivet, vil det føles eventyrligt at tænde sit eget bål og lave mad på det. Er man erfaren, vil den type aktivitet næsten være rutine, men også for den rutinerede kan en ny vinkel på friluftslivet give følelsen af eventyr.

Budskabet er at opsøge det ukendte og gøre ting, man ikke plejer at gøre. Og måske vove sig ud i noget, der er nyt, eller hvor man ikke er helt sikker på, om det kan lade sig gøre.

Forfatteren har gennem 6 år hver måned gennemført hverdagseventyr med overnatning i det fri, og i bogen er der opstillet en eventyrindikator, der synliggør en række væsentlige elementer i et friluftseventyr.

Dernæst præsenteres en række temaer for hverdagseventyr, der omfatter overnatning i det fri, vandreture, cykelture, kanosejlads, mad på bål, skattejagt, sankning af mad i naturen og meget mere.

Der er kapitler om årstidernes muligheder, udstyr og færdigheder, love og regler i naturen, og hvordan man håndterer angst og utryghed ved tanken om en nat i det fri.

Endelig er der pakkelister, masser af tips og henvisning til yderligere inspiration.

Hverdagseventyr af Mette Arleth. 208 sider. 229,95 kr. www.muusmann-forlag.dk 

LÆS OGSÅ

Guide: Mikroeventyr i Danmark

5 forslag til mikroeventyr i det nære

Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Onsdag, 30 december 2020, opdateret 26 november 2020, læsninger: 1943

BLIV MEDLEM Af danmarks bedste outdoorfælleskab


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Medlemsfordele

  • Magasinet Opdag Verden

  • Fri adgang til ’Gå med-ture’

  • Fri adgang til medlemsaftener & foredrag

  • Rabat på 100 vandre- og kajakture

  • Rabat hos Eventyrsport

  • 25% rabat på kendte kvalitets mærker

  • -20% på turmad & drikke i Eventyrsport

  • Fri adgang til online-univers

Kundeservice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

© 2020 Opdag Verden ApS