10 fredelige fjeldhytter til norsk nytår

10hytternytaarHvordan lyder udsigterne til knitrende sne, klare stjerner og stearinlys i en norsk fjeldhytte henover nytåret? Den Norske Turistforening har peget på 10 fredelige, hyggelige fjeldhytter til et eventyrligt nytår.

Har du ikke lige din egen hytte, der ligger og venter i et formidabelt snedækket fjeldlandskab, er der ingen grund til at fortvivle. Den Norske Turistforening (DNT) har et utal af hytter, der holder åbent hen over jul og nytår, når 2018 bliver til 2019.

Der er flere af de bemandede hytter, der byder på nytårsløjer, men leder du efter fred, ro og hygge, så begiv dig ud i en af de ubetjente eller selvbetjente hytter.

Her er de 10 hytter DNT peger på:

1 Schulzhytta i Sylan er Norges mindste betjente turisthytte, og i julen er hytten selvbetjent. Der er få gæster i juletiden, da hytten ligger mindst fem timer fra den nærmeste civilisation. Vintermarkerede ruter leder ind til hytten, fra både Selbu og Meråker. 

2 Himingsjå er en helt ny hytte på Lifjell i Notodden. Det tager blot 15 minutter at gå ind til den fra parkeringspladsen, men man får alliegel følelsen af rigtigt at være på fjeldet.

3 Dærta er en af flere ubetjente hytter i Indre Troms. I hytten er der tradition for, at der bliver kræset lidt ekstra om gæsterne i juletiden.

4 Hallingskeid er en fin base for ture mellem jul og nytår. Hele området nær hytten er samtidig velegnet for børnefamilier, da terrænet ikke er ikke for stejlt, og man kan vælge skiture ud fra vejrforhold, evner og lyst på dagen.

5 Tjønndalen er en selvbetjent hytte i Setesdalsheiene, der er et overkommeligt turmål i vintermørket. Der går busser fra Kristiansand til Langeid, og derfra er der omtrent seks kilometer at gå ind til hytten.

6 Sauvasshytta ligger omgivet af mægtige fjelde langs grænsen til Sverige. Det er fine muligheder for at gå ture i nærområdet; også i den mørke vintertid, hvor dagene dog er meget korte.

7 Bergersætra ligger let tilgængeligt i Sør Odal, og den hyggelige tømmerhytte oser af julestemning. Der er tale om en ubetjent hytte i skoven med seks sengepladser.

8 Vikerkoia ligger halvanden times kørsel fra Oslo. Den hyggelige, ubetjente hytte ligger lige ved vejen og er dermed nem at komme frem til.

9 Bårdsgarden i Storlidalen byde på julestemning på en traditionsrig gård, hvor det er hverdag for de fastboende, men en del af huset er sat af til gæster i samarbejde med Trondhjems Turistforening. Her er det strøm, indlagt vand, hyggeligt køkken og en lun pejsestue.

10 Markahyttene i Oslo byder sig til for alle, som ønsker en nem adgang fra hovedstadens juletravlhed.

Du kan finde mange flere hytter på www.ut.no

Tags:

Norge
Skrevet af: Tore Grønne, Skrevet Tirsdag, 04 December 2018, opdateret 04 December 2018, læsninger: 2137

Log ind

Ugens 10 mest læste artikler

Se de mest læste artikler denne uge, og bliv inspireret:

Log ind

Invitation: Friluftstræf med workshops og vandring

Kom til Haglöfs Outdoor Camp i Ry og få masser af viden, vandring og lækker bålmad

Lørdag den 28. september til søndag den 29. september 2019  – Gammel Ry, Midtjylland

Har du lyst til at lære en masse? Møde inspirerende mennesker? Opleve en hyggelig sommerweekend i det fri? Haglöfs Outdoor Camp er en tilbagelænet weekend, hvor du har mulighed for at lære en masse af eksperter, som deler ud af deres enorme viden om vandring, udstyr og lejrliv.

Læs om træffet og se programmet for workshops her...