tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Spritny 125 km eventyrlig vandrerute | Vandring | Opdag Verden

Spritny 125 km eventyrlig vandrerute

Transkaukasus

Vi har tidligere skrevet om projektet The Transcaucasian Trail, der er i gang med at etablere op mod 2000 kilometer stier i de bjergrige egne på kanten mellem Europa og Asien.

Nu er er spritny sektion på 125 klar til at blive vandret. Siden 2016 har et hold af vandrere og korttegner arbejdet på ruten, der fører én gennem de spektakulære, udfordrende landskaber i Vayots Dzor-provinsen i det sydlige Armenien.

Og det lover eventyrligt.

Ruten byder på ekkoer af den gamle silkevej i form af de gamle karavanserai’er – herberger opført langs handelsruterne i Asien, Nordafrika og det sydøstlige Europa – oldgamle klostre, der er at finde på UNESCOs verdensarvsliste og intet mindre end verdens ældste vingård. Derudover er der kløfter og brusende vandfald. Blomsterenge og klippetoppe. Landsbyer og gammel armensk kultur.

Der er oceaner af muligheder for smukke steder at slå teltet op i bjergene undervejs på turen, der bliver anslået til at tage cirka 6-7 dage at vandre. Vil man hellere have tag over hovedet, er der også mulighed for det ved slutningen af alle dagsdistancer på nær én.

Stien er til dels markeret, men du kan læse mere om rute, overnatning, transport osv. samt finde GPX-filer for ruten på transcaucasiantrail.org

Foto: Artem Avetisyan / www.shutterstock.com

FAKTA

LÆS OGSÅ

Mange flere artikler fra alverdens vandreruter 

Artikel om Bjørn Harvigs vandretur på tværs af Kaukasus 

Artikel: Vandring i Georgien

Skrevet af: Tore Grønne, Skrevet Lørdag, 22 juni 2019, opdateret 09 marts 2020, læsninger: 7073

Log ind

Find en artikel

Log ind