tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 3 drømmeture til 2020 | Vandring | Opdag Verden

3 drømmeture til 2020

3turetil2020Det er januar. Det er et nyt år. Det er tid til at se frem ad. Her er tre vandreture i Skandinavien, USA og Asien, vi drømmer om at snøre støvlerne til i 2020.

Nordkalottleden (Finland, Sverige, Norge)
Det kan virkelig undre, at man ikke hører ruten her omtalt mere, end tilfældet er: 800 kilometer gennem det højeste Norden med alt hvad der hører til at store vidder, åben natur, dyreliv, midnatssol, fjeldtoppe og hele tre af vores nabolande.

Ruten er selvfølgelig mere ekstrem end nogle af de mere velkendte vandreruter højt mod nord alene på grund af den lange distance. Stien henvender sig da også mere mod den erfarne fjeldvandrer, men der er selvfølgelig ingen, der siger, at man skal tage hele turen i ét hug over én sommer – den kan selvfølgelig sagtens deles op i bidder.

Hele ruten er markeret, men man har brug for at pakke telt, sovepose, underlag, kogegrej, kort og kompas, da man på lange strækninger vil være overladt til den store natur.

Læs mere om vandring i Norge og Sverige

Zion Traverse (Utah, USA)
Zion kandiderer stærkt til en topplacering på listen over USA’s mest imponerende nationalparker, og mens langt de fleste besøgende holder sig til en meget lille sektion af parken, så har man de store lodrette klipper, de smalle kløfter, hele den orangerøde herlighed stort set for sig selv, hvis man begiver sig ud i vildnisset i nationalparken.

Stien her skærer sig gennem hele nationalparken i løbet af små 80 kilometer, der tager alt mellem 3 og 6 dage at gennemføre, alt efter tempo og afstikkere. Og så kan man altid supplere med fere dagsture i verdensklasse i den centrale del af nationalparken.

Samtidig med at man oplever de fredelige landskaber med klipper, træerne og de store udsigter, kommer men nemlig gennem dalen, hvor de fleste besøgende kommer.

Her kan man f.eks. tage en afstikker til toppen af skyskraberklippen Angels Landing, der er en af USA’s mest ikoniske dagsture med en topsektion, der ikke er for dem med højdeskræk, vaklende ben eller en aversion mod at dele stien med andre.

Læs mere om Zion National Park og ture i USA 

Makalu Base Camp (Nepal)
Tænk sig, at der findes en rute i hjertet af Himalaya, tæt på langt mere vandrede ruter som f.eks. den til Everest Base Camp, hvor det kan føles som om, man nærmest har stierne, bjergene og udsigterne for sig selv.

Trekket til Makalu Base Camp er ikke blot en vandretur til foden af verdens 5. højeste bjerg; det er også en tur, hvor man oplever øde Himalaya-landskaber og en verden at himmelragende toppe, sne, is, bjergsøer – og fredelige landsbyer, fine terrassemarker og rododendronskove.

Trekket her er for dem, der gerne vil dreje til venstre, hvor de fleste drejer til højre; der gerne vil opleve en del af nepalesisk Himalaya, som de færreste udlændinge oplever og endda få selveste Mt. Everest at se fra en helt anden vinkel, end den andre ser.

Turen tager gerne mellem 2½ og tre uger, og da man skal over høje pas, kræver den gode ben og tid til at akklimatisere til højderne.

Læs flere artikler om Nepal

Foto: Jens Ottoson / www.shutterstock.com

Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Lørdag, 04 januar 2020, opdateret 04 januar 2020, læsninger: 5055

Log ind

Find en artikel

Log ind