3 nyheder til turkøkkenet

Der skal ikke det store til at gøre lejroplevelsen en hel del sødere på tur. Her er tre stykker grej, der sikrer lidt mere velsmag og velbehag på tur.

Turkoekkenet.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 01. apr 2021
Læst af: 5227

Der skal ikke det store til at gøre lejroplevelsen en hel del sødere på tur. Her er tre stykker grej, der sikrer lidt mere velsmag og velbehag på tur.


Primus Firestick Stove Ti: Brænder på 89 gram
Du kan have den her prisvindende brænder i lommen, stort set uden at du mærker det, da den vejer sølle 89 gram og kan foldes sammen til en afrundet lille cylinder. Det er rigtig smart, da armene, man stiller sin gryde på, lukker sig sammen om selve brænderen og beskytter den under transport.

De selvsamme arme yder god beskyttelse mod vinden, når man folder dem ud og fyrer op under gryden. Du kan koge en liter vand på 3,5 minut, når du har brænderen på en gasdåse, og det er muligt at justere varmen, så du kan give, hvad end der koger, fuld gas eller holde varmen på et mere moderat niveau.

Med piezo-tænderne behøver du ikke lighteren. Armene på brænderen her er lavet af titanium, men du kan også købe det regulære Primus Firestick Stove, som vejer 15 gram mere og koster et par hundrede kroner mindre.
1.049 kr. / www.primus.eu 


Opinel N°08 Laminated Birch: Klassisk Kniv i klimavenlig udgave
Det er de små ting på tur, der gør forskellen. Opinel laver lækre knive, der giver en følelse af lidt forkælelse på tur, og nu har de smidt den her sag, som kommer i tre farver, på gaden.

Bag kniven ligger en dejlig bæredygtig tanke. For at undgå at transportere træ fra fjerntliggende egne, bruger Opinel finsk birk, som er farvet med naturlige, ikke-miljøskadelige farver. Lagene giver træet de lyse og mørke toner.

Bladet er i rustfri Sandvik-stål, og kniven har en Virobloc låsering, der sørger for, at bladet bliver på sin plads, hvad enten det er slået ud eller ind. Kniven bliver leveret i en speciel gaveæske.
299 kr. / www.opinel.com 


Stanley Perfect-Brew Pour Over: Frisk kaffe på tur
Skal der en kop god kaffe til at sætte trumf på turoplevelsen, så tag et kig på den her tragt i solid Stanley-kvalitet med et aftageligt filter i rustfrit stål. Filteret passer til de fleste flasker og mugs fra Stanley, så det er lige til at brygge en fortrinlig kop kaffe ved bålet. Du sætter blot filteret over koppen, fylder det med kaffe, hælder kogende vand i, venter et par minutter, og kaffen er klar. Du kan brygge 600 ml ad gangen, så det skulle klare ærterne, selvom man er særdeles kaffetrængende – og der er såmænd også nok til to, hvis det skal være. Med Perfect-brew Pour Over behøver du desuden ikke bekymre dig om at pakke engangskaffefiltre. I stedet fjerner du nemt stålfilteret, gør det rent, og du er klar til den næste kop kaffe længere nede ad stien.
220 kr. / www.stanley1913.com 

Andre spændende artikler


Scandinavian Outdoor Award: Og vinderen er…

Scandinavian Outdoor Award: Og vinderen er…

Toptur i Østrig

Toptur i Østrig

111 dage alene på The Appalachian Trail

111 dage alene på The Appalachian Trail

An Error Occurred: Whoops, looks like something went wrong.

Sorry, there was a problem we could not recover from.

The server returned a "500 - Whoops, looks like something went wrong."

Help me resolve this