3 udfordrende stier i Nordamerika

IMG 9005Rejser du over på den anden side af Atlanten, skal det være mindeværdigt. En måde at garantere det på er at drage ud på en udfordrende rute i natur, man aldrig glemmer det. Her er tre ruter i Nordamerika, hvor du er garanteret sved på panden og et memory card fyldt med guld:

1 Sawmill Pass til Sixty Lakes Basin, Californien
Ruten her starter tæt på den lille by Independence, hvor Sierra Nevadas takkede tinder rejser sig mere end fire lodrette kilometer over ørkenen. Man starter med at stige over 2000 meter til Sawmill Pass, og på den anden side åbenbarer de alpine godterier i Kings Canyon National Park sig.

Her er ranke nåletræer, massive granitklipper og blanke bjergsøer. Lægger man de himmelblå Rae Lakes bag sig og begiver sig ind i et mere eller mindre stiløst terræn i Sixty Lakes Basin, så er ens lykke gjort. 

2 West Coast Trail, British Colombia
75 kilometer kystvandring så udfordrende, at det tager de fleste seks dage at komme gennem ruten på Canadas Vancouver Island.

Udfordringerne? Tidevand, stejle klipper, masser af regn, lave temperaturer, tåge og risiko for underafkøling.

Belønningerne? Et øde vildnis, fossende vandfald, fugtige skove, fredsommelige sandstrande og gråhvaler et stenkast fra stien.

3 Grand Canyon Rim-to-Rim-to-Rim, Arizona
Du er langt fra alene, når du står på sydkanten af enorme Grand Canyon, men sætter du af sted ned mod bunden af kløfternes kløft, tynder det hurtigt ud på stien. Fortsætter du til bunden, er du ofte alene, og begynder du at kravle op mod nordkanten, oplever du stilheden i den monumentale kløft.

Husk dog, at du skal tilbage ned til bunden og op på den anden side igen. Gør du det, glemmer du det aldrig. For det er først, når man vandrer ned i Grand Canyon, det går op for én, hvor uhyre stor den i virkeligheden er.

Foto: Tore Grønne

FAKTA

Skrevet af: Tore Grønne, Skrevet Fredag, 18 Januar 2019, opdateret 15 November 2018, læsninger: 1489

Log ind

Ugens 10 mest læste artikler

Se de mest læste artikler denne uge, og bliv inspireret:

Log ind

Invitation: Friluftstræf med workshops og vandring

Kom til Haglöfs Outdoor Camp i Ry og få masser af viden, vandring og lækker bålmad

Lørdag den 28. september til søndag den 29. september 2019  – Gammel Ry, Midtjylland

Har du lyst til at lære en masse? Møde inspirerende mennesker? Opleve en hyggelig sommerweekend i det fri? Haglöfs Outdoor Camp er en tilbagelænet weekend, hvor du har mulighed for at lære en masse af eksperter, som deler ud af deres enorme viden om vandring, udstyr og lejrliv.

Læs om træffet og se programmet for workshops her...