Ekspedition: 15 år om 7 toppe

The 7 summits til fods, på cykel og i Kano

Det er 1749 dage siden, Jelle Veyt startede på sin ekspedition, så nu er det bare 3105 dage tilbage. Sådan cirka. Ind til videre har han besteget bl.a. Mt. Everest. Lige nu sidder han i en Kano på vej til Ny Guinea.

Jelle.jpg
Skrevet af: Tore Grønne
Opdateret den 22. dec 2021
Læst af: 11006

Det er 1749 dage siden, Jelle Veyt startede på sin ekspedition, så nu er det bare 3105 dage tilbage. Sådan cirka. Ind til videre har han besteget bl.a. Mt. Everest. Lige nu sidder han i en Kano på vej til Ny Guinea.

I de her dage sidder den belgiske eventyrer i en Kano med kurs mod Ny Guinea, hvor han har planer om at bestige Oceaniens højeste bjerg, Carstenz Pyramid. Det er dog kun en lille del af en næsten 15 år lang ekspedition, der har et simpelt, om end uhyre ambitiøst, mål:

At bestige The 7 Summits, det højeste bjerg på hvert af de syv kontinenter, men undervejs kun bruge muskelkraft til at nå frem til bjergene.

Ingen motoriserede køretøjer – kun cykel, Kano, Kajak og ski.

Jelle Veyt satte ud fra Belgien i sommeren 2013 med blot 3000 € på lommen. Han cyklede til Rusland og besteg Mt. Elbrus. Cyklede videre til Nepal og besteg Mt. Everest (efter at have ventet i to år på grund af laviner og jordskælv i 2014 og 2015). Cyklede videre til Indonesien og er nu på vej i sin Kano til Ny Guinea for at hakke bjerg nummer tre af på listen.

Herefter venter en cykeltur til Afrika, bestigningen af Kilimanjaro, en rotur på tværs af Atlanten til Miami, en cykeltur til Alaska, bestigningen af Denali, cykelturen videre ned gennem Nord- Mellem- og Sydamerika og bestigningen af Aconcagua, inden den måske største udfordring venter: Roturen fra sydspidsen af Sydamerika til Antarktis.

Klarer han den gennem de notorisk vilde vande, spænder han skiene under fødderne og begiver sig over det frosne kontinent til Mt. Vinson; det sidste af de syv bjerge på listen.

Jelle Veyt regner som sagt med, at han har 3105 dage til det sker. I løbet af den tid regner han med at skulle cykle 36.600 kilometer, ro 8600 kilometer og klatre 29.000 højdemeter.

Du kan følge ham på ekspeditionen, som han kalder 7 Summits of Happiness

Privatfoto: Jelle Veyt i Tibet

Nepal

Trekking i Nepal har det hele

De fine stier i hjertet af Himalaya, der fører gennem farverige rododendronskove og hyggelige landsbyer. De stemningsfulde buddhistiske klostre og historierne om afskyelige snemænd. Ekspeditionshistorier og evige udsyn til nogle af de mest dramatiske landskaber på kloden. Vandring i Nepal er en helhedsoplevelse, der er svær at hamle op med.

Andre spændende artikler


Cirkus Everest anno 2017

Cirkus Everest anno 2017

De 14 giganter

De 14 giganter

10 myter om Everest

10 myter om Everest

An Error Occurred: Whoops, looks like something went wrong.

Sorry, there was a problem we could not recover from.

The server returned a "500 - Whoops, looks like something went wrong."

Help me resolve this