tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Kom gratis til Arktisk Festival | Rejse Viden | Danmark | Opdag Verden

Kom gratis til Arktisk Festival

Artiskfestival
Lørdag den 2. november og søndag den 3. november er der Arktisk Festival i København. Programmet spænder vidt og bredt med aktiviteter, konkurrencer og foredrag om eventyrlige oplevelser, kultur, historie. Der er gratis adgang.

Festivalen finder sted midt i København på Kongelige Grønlandske Handels Plads, der gennem godt 200 år har været centrum for Danmarks relationer til Nordatlanten. I dag lever det arktiske miljø i bedste velgående og udfolder sig i de gamle historiske pakhuse, som i dag hedder Nordatlantens Brygge og Det Arktiske Hus.

Her kan du blandt meget andet høre Opdag Verdens tidligere redaktør, Casper Devantier, fortælle om hundeslædeoplevelser i Grønland; professor i Geologi ved Københavns Universitet, Minik Rosing, fortæller om ’Mit grønlandske liv’ og Erik W Born, der tidligere har været formand for Den internationale Isbjørnespecialistgruppe, fortælle om, hvordan det går for isbjørnene i Grønland.

Du kan også høre fire medlemmer af Eventyrernes klub dele vilde historier fra arktiske områder: John Andersen fortæller om at sejle Grønland rundt i kajak, Erik B. Jørgensen om en 100 dage lang hundeslædeekspedition, Anders Bilgram om at sejle 26.000 km rundt om Ishavet og polarforsker Henrik Højmark Thomsen fortæller anekdoter fra et langt arbejdsliv på isen.

Desuden er der workshops, ’Åbent Skib’ på skonnerten Actic, forfattercafé, arktisk byvandring, særlige events for børn og meget mere.

Du kan finde det fulde program på www.arktiskfestival.dk.

Skrevet af: Redaktionen. Foto: Yongyut Kumsri / www.shutterstock.com, Skrevet Onsdag, 23 oktober 2019, opdateret 12 marts 2020, læsninger: 4335

Log ind

Find en artikel

Log ind