tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 "Min uddannelse kan give mere natur i byerne" | Vandring | Danmark | Opdag Verden

"Min uddannelse kan give mere natur i byerne"

Skovskolen hopi Asta
ANNONCE Barndommens vandre- og skovture og et ønske om at arbejde med klimatilpasning og grønnere byer førte Asta Eble Münier til uddannelsen som have- og parkingeniør. Her fortæller hun, hvordan hun gør sin interesse til en karrierevej.

”Det lå lidt i kortene, at jeg skulle noget med naturvidenskab. Min far var geograf, og igennem min barndom har han fortalt en masse om natur og landskaber på vores mange ferier i det fri. Vi lavede bålmad hjemme i haven, tog på skovture i Danmark og i Norden, og hvis vi tog til varmere himmelstrøg, var det altid på vandreture."

Udvikler og plejer det grønne

"Der var jo mange retninger, jeg så kunne gå i, da jeg skulle vælge studie. Så jeg tog til åbent hus flere steder; bl.a. kemi og geologi/geovidenskab. Da en veninde fortalte om et fedt studiemiljø på Skovskolen i Nødebo, var jeg også åben for mulighederne her. Jeg kiggede nærmere på deres hjemmeside, og her dukkede en uddannelse op, jeg ikke kendte til i forvejen: have- og parkingeniør.

En have- og parkingeniør er med til at udvikle og pleje de grønne områder i byerne. Da jeg er glad for at bo og leve i byen, så jeg en ideel mulighed for at kombinere det grønne med et byliv. Og jeg tror på, at hvis vi får mere natur i byerne, så øger vi byboernes interesse for natur i det hele taget."

Min vinkel på klimakampen

"Der var heldigvis muligheder for at blive studerende for en dag, så det deltog jeg i. Og så blev beslutningen taget. For ikke nok med, at jeg kan være med til at rykke naturen ind i byrummet; der er også mulighed for at arbejde med klimatilpasning.

Som naturelsker ligger det lige for at komme ind i klimakampen. Men jeg havde tidligere haft svært ved at finde netop min vinkel på det. Derfor blev jeg glad, da jeg opdagede, at man som have- og parkingeniør kan finde grønne løsninger på byens klimaproblemer ved fx styrtregn. Og man kan være med til at planlægge parker, grønne tage og grønne facader, der kan give renere luft og køle byerne ned.”

FAKTA

Have- og parkingeniør

Have- og parkingeniør er en grøn professionsbacheloruddannelse på Skovskolen, som hører under Københavns Universitet. Uddannelsen tager fire år og har to praktikophold.
Skovskolen ligger i Nødebo i Nordsjælland, midt i Gribskov og tæt på Esrum Sø.

Se mere om uddannelsen og det grønne studiemiljø her: hopi.dk

Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Mandag, 25 november 2019, opdateret 25 november 2019, læsninger: 3695

Log ind

Find en artikel

Log ind