tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Spritny rute: hyttevandring for de bjergglade | Vandring | Opdag Verden

Spritny rute: hyttevandring for de bjergglade

Andorra
Andorras nye sti, Coronallacs Trail, er en forrygende bjergrute, der forbinder samtlige af landets bemandede bjerghytter. Vi taler store bjerge, masser af højdemeter og vilde udsigter. Og så kan du nå det hele på bare fem dage.

Den gennemsnitlige højde i miniputlandet Andorra er 1996 meter over havets overflade, så det giver næsten sig selv, at enhver vandresti, der ligger i landet, er byder på masser af højdemeter og svimlende udsigter.

Det er også tilfældet med den spritnye Coronallacs Trail, der i løbet af 92 kilometer snor og slynger sig op og ned mellem dramatiske klipper og dybe dale, forbi ikke mindre end 20 bjergsøer og samtlige bemandede bjerghytter i det lille land, der ligger i Pyrenæerne klemt inde mellem Frankrig og Spanien.

At der så kun er fire bemandede hytter i det ganske land, gør ikke det mindste – det giver tværtimod mulighed for mere eller mindre at opleve en hel bjergnation på en uges ferie.

Ruten er en rundtur, hvor dagsdistancerne varierer mellem 13 og 22 kilometer, så det er med at have såvel fodtøj som vandreformen i orden, inden man sætter ud. Til gengæld kan turen vandres med en lille, let rygsæk, da der er overnatning og forplejning i hytterne. Det bliver anbefalet at booke overnatning i hytterne på forhånd.

Du kan læse mere om dagsetaperne, finde info om hytter og downloade en GPX-fil over ruten på Coronallacs Trails officielle hjemmeside

Kom til gratis foredrag om hyttevandring i Europa. Læs mere her

LÆS OGSÅ:
Mange flere artikler og guider til hyttevandring
En guide til vandring fra hytte til hytte i Alperne
En guide til Alpernes 5 ypperste vandreture fra hytte til hytte

Skrevet af: Redaktionen Foto: Marcin jucha / www.shutterstock.com, Skrevet Torsdag, 17 oktober 2019, opdateret 17 oktober 2019, læsninger: 6908

Log ind

Find en artikel

Log ind