Til fods fra Ushuaia til Alaska

CargoSom om de 23.305 kilometer til fods fra sydspidsen af Sydamerika til Ishavet på Alaskas nordlige kyst ikke var nok.

Holly ’Cargo’ Harrison fik også et hjerteanfald undervejs (og blev opereret for det), blev angrebet af en bjørn og endte med at gå på krykker gennem Alaska, men han klarede det: Han gik hele vejen, og gjorde det som den første på én sammenhængende tur.

Faktisk har kun én anden person gået den grusomt lange tur før.

Det er 35 år siden, at den britiske eventyrer George Meegan fuldførte bedriften i løbet af en periode på seks år og 236 dage. 58-årige Holly ’Cargo’ Harrison gik turen på blot 530 dage.

”Det viser sig, at min vandretur bragte mig steder hen, jeg aldrig havde forventet. Fysisk, der nåede jeg Prudhoe Bay, men følelsesmæssigt, i løbet af 17½ måned, nåede jeg dybere ind i mig selv, end jeg nogensinde tidligere har været. Et sted, jeg altid har været bange for at udforske. Men det at udforske min frygt var en af mine motivationer for at begive mig ud på turen til at begynde med,” skrev Holly ’Cargo’ Harrison, da han nåede i mål.

Det viste sig snart, at det blandt andet handlede om en datter, han havde mistet kontakten til 20 år forinden.

Få dage efter afslutningen af turen, lagde han således et billede af sig selv og hende på Facebook.

Han skrev: ”Så, den her unge kvinde er min datter. Jeg er så taknemmelig for, at jeg endelig har muligheden for at lære hende at kende. Vi har en ny begyndelse. Det var, hvad jeg håbede på.”

Foto: Privatfoto

Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Søndag, 05 August 2018, opdateret 24 Juli 2018, læsninger: 1271

Log ind

Ugens 10 mest læste artikler

Se de mest læste artikler denne uge, og bliv inspireret:

Log ind