13 millioner kr. til friluftsliv

FriluftslivNye danske projekter i naturen, der blandt andet betyder godt for såvel vandrere som kajakroere og cyklister, har fået en stor pulje penge.

Friluftsrådet har nemlig besluttet at uddele i alt 13 millioner kroner til i alt 127 projekter, der skaber nye muligheder for naturoplevelser og friluftsliv i hele landet.

”Det er skønt at se de mange små og store initiativer, der blomstrer rundt omkring i landet. Det viser, at natur og friluftsliv er noget der betyder rigtig meget i lokalsamfundene, og vi er glade for, at vi med Udlodningsmidler til Friluftsliv kan hjælpe projekterne på vej,” siger Jan Ejlsted, som er direktør for Friluftsrådet.

Der er givet tilskud til projekter i store dele af landet. I 66 af landets kommuner har et eller flere projekter fået tilskud. 

Friluftsrådet har givet tilskud til projekter under tre temaer: 

”Lokale fællesskaber i naturen”, der har til formål at støtte projekter, der bringer folk sammen om gode oplevelser i den lokale natur.

”Initiativpuljen til friluftslivets ildsjæle”, som støtter små projekter baseret på frivilligt engagement.

Og ”Bevæg dig i naturen”, som støtter projekter, der skaber fysisk og mental sundhed med naturen som ramme.

3 eksempler på projekter, der har fået tilskud

  • Nationalpark Skjoldungernes Land fået tilskud på 110.000 kroner til en såkaldt ”flydende cykelsti” ved Fjordstien mellem Gershøj Havn og Selsø Sø. Den flydende cykelsti består af kanoer med slæb, som kan fragte to cykler. Dermed kan vandrere og cyklister skyde genvej via fjorden og få en unik naturoplevelse på vandet i stedet for at skulle følge landevejen ind i landet.

  • I Jammerbugt Kommune er der givet 175.000 kroner i tilskud til etablering af et fire kilometer langt stiforløb, som giver offentligheden adgang til et unikt klitområde ved Klim. Projektet er et led af en større indsats omkring multifunktionel jordfordeling, som Realdania og en lang række organisationer, blandt andet Friluftsrådet, er involveret i.

  • To projekter på Bornholm, som vil forbedre mulighederne for kajakroere, har fået tilskud. Henholdsvis Tejn Borgerforening og Helligpeder Havn har fået tilskud til at skabe bedre muligheder for friluftsliv langs kysten, blandt andet ved at etablere kajakbroer, så kajakroere let kan komme ud på vandet fra de to havne.

Foto: mwennerwald / www.iStockphoto.com

Tags:

Danmark
Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Fredag, 05 Oktober 2018, opdateret 08 Oktober 2018, læsninger: 2257

Log ind

Log ind

Invitation: Friluftstræf med workshops og vandring

Kom til Haglöfs Outdoor Camp i Ry og få masser af viden, vandring og lækker bålmad

Lørdag den 28. september til søndag den 29. september 2019  – Gammel Ry, Midtjylland

Har du lyst til at lære en masse? Møde inspirerende mennesker? Opleve en hyggelig sommerweekend i det fri? Haglöfs Outdoor Camp er en tilbagelænet weekend, hvor du har mulighed for at lære en masse af eksperter, som deler ud af deres enorme viden om vandring, udstyr og lejrliv.

Læs om træffet og se programmet for workshops her...