Du er her:

13 millioner kr. til friluftsliv


FriluftslivNye danske projekter i naturen, der blandt andet betyder godt for såvel vandrere som kajakroere og cyklister, har fået en stor pulje penge.

Friluftsrådet har nemlig besluttet at uddele i alt 13 millioner kroner til i alt 127 projekter, der skaber nye muligheder for naturoplevelser og friluftsliv i hele landet.

”Det er skønt at se de mange små og store initiativer, der blomstrer rundt omkring i landet. Det viser, at natur og friluftsliv er noget der betyder rigtig meget i lokalsamfundene, og vi er glade for, at vi med Udlodningsmidler til Friluftsliv kan hjælpe projekterne på vej,” siger Jan Ejlsted, som er direktør for Friluftsrådet.

Der er givet tilskud til projekter i store dele af landet. I 66 af landets kommuner har et eller flere projekter fået tilskud. 

Friluftsrådet har givet tilskud til projekter under tre temaer: 

”Lokale fællesskaber i naturen”, der har til formål at støtte projekter, der bringer folk sammen om gode oplevelser i den lokale natur.

”Initiativpuljen til friluftslivets ildsjæle”, som støtter små projekter baseret på frivilligt engagement.

Og ”Bevæg dig i naturen”, som støtter projekter, der skaber fysisk og mental sundhed med naturen som ramme.

3 eksempler på projekter, der har fået tilskud

  • Nationalpark Skjoldungernes Land fået tilskud på 110.000 kroner til en såkaldt ”flydende cykelsti” ved Fjordstien mellem Gershøj Havn og Selsø Sø. Den flydende cykelsti består af kanoer med slæb, som kan fragte to cykler. Dermed kan vandrere og cyklister skyde genvej via fjorden og få en unik naturoplevelse på vandet i stedet for at skulle følge landevejen ind i landet.

  • I Jammerbugt Kommune er der givet 175.000 kroner i tilskud til etablering af et fire kilometer langt stiforløb, som giver offentligheden adgang til et unikt klitområde ved Klim. Projektet er et led af en større indsats omkring multifunktionel jordfordeling, som Realdania og en lang række organisationer, blandt andet Friluftsrådet, er involveret i.

  • To projekter på Bornholm, som vil forbedre mulighederne for kajakroere, har fået tilskud. Henholdsvis Tejn Borgerforening og Helligpeder Havn har fået tilskud til at skabe bedre muligheder for friluftsliv langs kysten, blandt andet ved at etablere kajakbroer, så kajakroere let kan komme ud på vandet fra de to havne.

Foto: mwennerwald / www.iStockphoto.com

Skrevet af: Redaktionen
Den 05. okt 2018
Senest opdateret den 13. apr 2021

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind