Du er her:

16 dages kanotur i Yukon-territoriet

Padletur i bjørneland


Et møde med den canadiske vildmark giver fire danskere en oplevelse for livet, samt søvnløse nætter efter en bjørn bestemmer sig for at aflægge besøg i en ensom lejr. Tag med til Yukon, hvor elge lurer på flodbredderne, stilheden er intakt, og man må klare sig selv.”Hils bjørnene fra mig!”Ordene kommer fra vores chauffør, der netop har efterladt os i et naturområde, der er mange gange større end Danmark. Han har kørt os fra Whitehorse, hovedbyen i Yukon, til Johnsons Crossing, hvor vejen krydser Teslin River, og her står vi nu med kanoer, bjørnespray, og alt hvad vi ellers skal bruge for at klare de godt to uger og 700 kilometer på floderne, der ligger forude. Vi er nu overladt til os selv.Bag os ligger et år med planlægning og snak om Canads forjættede natur og dyreliv. Den oprindelige plan havde været at leje et par kanoer og padle nordpå via Big Salmon River, der skulle byde på rigeligt med udfordringer i form af strømme og fospadling, men kort inden vores afrejse fik vi besked om, at floden var lukket på grund af for høj vandstand. Heldigvis byder Yukon-territoriet langt oppe i Canadas nordvestlige hjørne på gode alternativer, og efter at have diskuteret muligheder med udlejningsfirmaet i Whitehorse, faldt valget på Teslin River, der løber ud i Yukon River. Floden er ikke så befærdet, og vi har ladet os fortælle, at mulighederne for at støde på vilde dyr er stor, men vi dog skal være heldige, hvis vi får bjørne og elge at se. Selv en enkelt elg skal vi betragte som et held at få øje på. Og med fire personer i vores lille gruppe er vi spændte på, om vi vil skræmme dyrene væk, før vi kommer i nærheden af dem. Alene i vildmarkenEfter nogle indledende manøvrer med færgeteknik i kanoerne sætter vi kursen nordover. Vi er nu alene i Yukon-territoriets vildmark, der er hjemsted for cirka 17.000 bjørne, der på det her tidspunkt af året begynder at trække ned mod floden for at fange laksene, der vandrer op mod strømmen for at yngle. Det er kun tilladt for indianerne at fiske efter laks i floderne, og selvom der også er ørred og salling har vi pakket mad til alle måltider på turen, så vi ikke er afhængige af fiskeriet. Vi har pakket alt i vand- og lugttætte tønder og har derudover købt os noget peberspray i Whitehorse, der gerne skulle få nærgående bjørne til at ombestemme sig i forhold til deres valg af aftensmad, hvis de skulle få fikse idéer. Vi driver nordover, og de vidtstrakte landskaber åbner sig i et område, hvor floden for få år tilbage var eneste transportåre for folk, der lever i området. De kontinuerlige kliklyde fra vores kameraer, er den eneste lyd, der bryder den ellers så stille eftermiddag, og vi ser en bald eagle, der med sit majestætiske, hvide hoved sidder og spejder ud over floden. Vi kommer helt tæt forbi ørnen, uden at den rører det mindste på sig. ”Da bjørnen stiller sig på bagbenene og begynder at skubbe til teltet, går det op for mig, hvor langt vi egentlig er fra alting.” Elg til dessertDen første aften bager vi...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Den 17. mar 2015
Senest opdateret den 06. dec 2016
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind