Du er her:

På bikepacking-eventyr fra Argentina til Alaska

Bag om bikepacking


Kæresteparret Marie og Kenneth fra Vesterbro satte i januar 2017 ud for at følge deres drøm om at cykle fra Argentina til Alaska – et eventyr på over 20 måneder og omtrent 30.000 kilometer. De elsker begge at cykle mountainbike, så det var oplagt med et setup, hvor de kunne køre tekniske spor. Valget faldt derfor på bikepacking. Her i artiklen fortæller de om, hvad bikepacking handler om. ”Vi kan godt nå det, hvis vi giver den lidt ekstra gas. Skal vi gå efter den?” Svaret er ja, og vi tramper afsted i pedalerne. Mad- og vandbeholdningen er lav, så jo længere vi kommer i dag desto bedre. Målet er at nå over den næste bjergtop, inden det bliver mørkt. For det sidste sted, vi har lyst til at sove, er på toppen af passet i ca. 4680 meters højde. Vi kan se bjergtoppen i det fjerne. Solen begynder at gå ned, og vi når toppen med himlen badet i et lyserødt skær. Det gør kun udsigten endnu smukkere. Høje bjergtinder med sne på toppen, en stor bjergsø, og de vilde farver bjergene har i denne højde. Vi tager en dyb indånding. Åbner øjnene helt. Drejer 360 grader rundt om os selv. Forsøger at tage det hele ind; lagre det i vores hjerter. Vi skynder os at tage et par billeder, inden solen helt forsvinder, og det magiske lys bliver forvandlet til en kulsort nattehimmel. Og så er det ellers på med mere tøj og pandelamper. Turen ned ad sjove switchbacks er et kapløb med tiden. Jo længere ned, desto varmere en nat. Vi finder et nogenlunde fladt sted til teltet, som hurtigt bliver sat op. Der bliver ikke sagt meget. Rutinerne er på plads, og det skal gå stærkt. Ahhhhh, ind i teltet. Aftensmad. Trætte og glade falder vi i søvn med smil på læberne, mens vi tænker på dagens eventyr, og den søde dame i en meget farverig kjole, der vogter lamaer ude midt i ingenting. Vi er i Peru. På en rute, som løber langs højderyggen af Andesbjergene på mere eller mindre farbar vej. Hvor lamaer, alpakaer og de hårdføre bjergfolk lever. Hvor der er højt til loftet, og luft er tynd. Og hvor der er helt afsindigt smukt. Hvad er bikepacking?Oplevelse her i Peru definerer for os bikepacking. Og hvad er bikepacking så egentligt? Bikepacking er en sammensmeltning af mountainbiking, som foregår på en cykel, der er beregnet til at køre tekniske spor, og turcykling, som bringer én ud i verden. Ud på eventyr. Forskellen mellem de to ligger primært i valg af cykel og oppakning. Bikepacking foregår på en cykel, som er skabt til hårdt terræn og med en minimalistisk oppakning i mange små tasker, som er placeret strategisk på cyklen. Derudover er bikepacking store naturoplevelser, krævende teknisk cykling og det at komme tæt på mennesker, som lever steder og under vilkår, der kan være svære at begribe er muligt. Bikepacking er muligheden for at dreje fra alfarvej, væk fra civilisationen og ud i terræn, der er svært tilgængeligt pga. underlaget, utilgængeligheden, højden, længden, den tekniske sværhedsgrad eller alle faktorerne på én gang. Bikepacking er nysgerrighed og en stor po...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Kenneth Bruun Jørgensen og Marie Stoubæk
Den 10. mar 2018
Senest opdateret den 16. apr 2021
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind