Du er her:

Rundt om Huemul-bjerget i Argentina

Massiv trekking i Patagonien


I den argentinske del af Patagonien drager Elsa og Rasmus ud på et øde trek i Parque Nacional los Glaciares. Her strækker gletsjerlandskaberne sig til horisonten, tinderne prikker hul på himlen og vindene tvinger dem i knæ.”Paso del Viento, hvad betyder det egentlig?” spørger en anden vandrer nationalpark-rangeren om, mens vi gør klar til vores firedages vandretur off the beaten track i Patagonien.  ”Det betyder Vindens Pas. Vinden kan blive så stærk, at den blæser dig af bjerget,” svarer rangeren.Vi tænker, han nok overdriver. Med den fine vejrudsigt vi har set for de næste dage, bliver det i hvert fald ikke aktuelt på vores tur. Efter nogle dage med klassiske udsigter til Fitz Roy-massivet i Parque Nacional los Glaciares, hvor der er mange vandrere på stierne, har vi fået lyst til at se lidt mere øde landskaber. Rygsækkene er fyldt med nuddelretter og uldtrøjer, og efter de sidste opdateringer om vejret og vandstanden i floderne tramper vi ud på vandrestierne, væk fra civilisationen. Efterårsluften her i marts er klar, og landskabet er tørt og steppeagtigt med spredte træer, hvor enkelte gule og røde blade markerer, at vinteren nærmer sig. Stien går op gennem steppelandskabet, og snart kan vi se bagsiden af Fitz Roy-bjergene rejse sig som lodrette vægge og tårne pyntet med evig sne og gletsjere. Solen skinner, og vi slider med de tungt lastede rygsække. Efter frokost i en lille skovlysning når vi et plateau med udsigt ud over en kæmpemæssig turkis sø, der får sin uvirkelige, mælkeagtige farve fra gletsjernes smeltevand. Kort efter får vi øje på Huemul-bjerget, der ligger som en massiv, mørk klods med gletsjere løbende ned langs bjergvæggen. I løbet af de næste fire dage skal vi vandre rundt om det. Iskoldt flodkrydsSidst på eftermiddagen kommer vi til en langstrakt, grøn floddal gennemskåret af den turkise flod Rio Tunel og med udsigt til savtakkede, sneklædte bjerge og en gletsjer. Vi følger floddalen et par timer, inden vi når vores lejr i skyggen af en klippevæg. Vi har ingen mennesker mødt hele dagen, men ud på aftenen får vi selskab af to andre grupper. Efter teltet er slået op, går vi ud for at finde drikkevand og for at finde et godt sted at krydse floden Rio Tunel næste morgen. Vi er nu næsten helt oppe, hvor Rio Tunel har udhulet en tunnel under gletsjeren, og det iskolde vand bliver spyttet ud under gletsjerkanten og havner i en lille sø. De kolde faldvinde fra gletsjeren blæser os i ansigterne. Næste morgen breder kaffeduften sig tidligt i teltet. Vi står op ved daggry for at krydse floden tidligt, mens vandstanden er lavest. Floden når os kun til lidt over knæene, men der er kraftig strøm, og vandet er iskoldt. Ved første skridt tænker jeg: ”for fanden i helvede, hvor er det koldt!” – ved tredje skridt kan jeg ikke længere mærke mine fødder, men vi holder hinanden ved skuldrene og kommer over med nogle solide grene som vandrestave. En time senere krydser vi over en forholdsvis jævn og flad gletsjer, hvor et tyndt...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Den 21. feb 2015
Senest opdateret den 07. dec 2016
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind