Du er her:

Sensommertrekking i det sydligste Sydamerika

Glimt fra verdens ende


Solen er taget til psykolog, og vinden piber igennem marv og ben. Vidste man ikke bedre, skulle man tro, at sommeren for længst var gået på hæld… Februar synger på sidste vers. Et enkelt blik på de grønne skove dybt under os bekræfter, at det miserable vejr kun er en mild forsmag på de kommende måneders rusk. Løvhænget umiddelbart under trægrænsen viser spæde tegn på begyndende efterårsfarver. Det er sensommer 55 grader sydlig bredde. En front af blytunge skyer er på vej ind over Tierra del Fuego’s subantarktiske vildmark - med iskolde hilsner sydfra. På få minutter forsvinder de snedækkede toppe på Cordon Vinciguerra i et uigennemtrængeligt gråt slør. Rygsveden forvandles til koldsved. Det er på tide at starte nedstigningen fra passet. Ufremkommelig urskov Den alpine hede er, som det så ofte er tilfældet, relativ let fremkommelig. Efter en times vandring dykker min kæreste og jeg ned i skoven, der ikke overraskende viser sig at være et uigennemtrængeligt vildnis. Jo længere ned vi kommer, desto tættere og mere ufremkommeligt bliver det. Skovbunden falder stejlt nedefter, hvor Rio Andorra tordner igennem en smal kløft på sin vej imod Beagle Kanalen. Skoven er totalt urørt. Væltede træer ligger strøet på kryds og tværs. Havde det ikke været for Darwin, kunne man let have bildt sig selv ind, at de vindfældede skovpartier skyldtes en patagonisk bjergtrolds hang til sværvægts-mikado. Lysninger veksler med dunkle skovstræk, hvor kæmpemæssige sydbøge står draperet fra top til tå i mosser og hængelaver. Træerne minder meget om vores hjemlige bøg; grå stammer, men med betydeligt mindre blade. Skovens kaotiske struktur vidner om både foryngelse, ælde og dynamik. Mest af alt minder stedet om en bjergversion af Bialowieza - det sidste større stykke europæisk urskov på grænsen mellem Polen og Hviderusland.Lige så smuk og fascinerende urskoven fremstår i al sin jomfruelige ynde - lige så djævelsk anstrengende er den at komme igennem. Da vi totalt mørbankede holder hvil ved et vandfald, regner vi ud, at det har taget os godt to timer at tilbagelægge én kilometer! Et par timer senere har vi passeret de mest stejle skovstykker. Dalen flader ud, og foran os ligger sammenløbet imellem to elve. Landskabet kan næppe blive mere øde og storslået. Trekking på Tierra del Fuego er vildmarksliv, hvor det hører hjemme - nemlig helt oppe under neglene. Nordpå med fyldte maverFindes der noget bedre ovenpå strabadserne end en “hamburgesa completa”? Næppe - og slet ikke når åstedet til dette kulinariske mesterværk er en skummel grillbar tilbage i Ushuaia, verdens sydligste by. En af bedste ting ved at leve af en tilsyneladende uendelig strøm af tørsuppe og spaghetti er, at selv det mest usle måltid, fortæret under civiliserede forhold, kommer til at smage, så man hører englene synge. Med fedtreserverne helt fyldt op tager vi bussen nordover. Mens vi kører over Andeskæden, får vejbyggerne af dette sydligste stræk af den panamerikanske highway en venlig tanke. Bl...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Den 12. jan 2015
Senest opdateret den 27. dec 2016
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind