Du er her:

Vandring i Argentinas Lake District

Takkede tinder og blanke spejle


Takkede tinder, blanke bjergsøer, rustikke refugier. Frygter du ikke at få nogle højdemeter i benene, så gemmer den argentinske nationalpark Nahuel Huapi på stier, hvor du så rigeligt bliver belønnet for strabadserne. Solen brænder, så vi næsten hader den, efterhånden som vi bevæger os op ad de støvede bjergstier fra Villa Catedral, en lille flække på kanten af bjergene i nærheden af Bariloche i det argentinske Lake District. Her er absolut ingen ly for solen på de bare bjergsider, men alligevel varer det ikke længe, før vi må slå os ned under den brændende ildkugle. Vi er kommet fra Bariloche uden morgenmad, og vandringen giver god appetit, så en pakke alfajores bliver flået op. Den lille kageagtige sandwich med chokoladefyld er en argentinsk klassiker, som ellers passer så godt til kaffe, men nu sætter vi en hel pakke til livs på den støvede vandresti og fortsætter op ad med ny energi i benene. Området har været hærget af skovbrand, og træerne står tilbage som livløse skeletter; grå og vejrbidte som drivtømmer, der er skyllet op på en strand efter flere år i havet. Dog har træerne stadig rødderne plantet i den argentinske muld. Langt under os ligger de smaragdgrønne bjergsøer, der med store, blanke flader har givet navn til Lake District-området. En af dem er Lago Nahuel Huapi. Søen er over 100 kilometer lang og har lange, smalle søarme, der ligger klemt nede mellem stejle bjerge. Det minder om det norske fjordlandskab. Over trægrænsenEndelig går stien under et bælte af grønne træer, og vi finder en væltet træstamme i skygge under løvtaget. Vi brygger kaffe og holder en længere pause, mens vores svedige T-shirts bliver hængt til tørre på nogle grene. Her i marts nærmer det argentinske efterår sig, men endnu er træerne prydet med grønne blade. Vi nyder skyggen, så længe vi vandrer under bladhanget, for vi ved, at vi inden længe når over trægrænsen og må træde ud fra træernes svalende skygge. Heroppe åbner udsigten sig, og vi kan skue ned over en grøn, træklædt dal omkranset af stejle klippetakkede bjergkamme. Trægrænsen nærmer sig hastigt, og stien går over golde, støvede klipper. Muntre, snakkende argentinske familier drøner forbi os, mens vi sveder og maser med at komme op ad de stejle stier med vores tunge rygsække. Vi er dybt imponerede over de argentinske familier. Selv med ret små børn benytter de søndagen til at tage på bjergvandring op ad stejle bjergstier. Humøret er højt humør. Mon ikke de glæder sig til en picnic ved bjergsøen ved Refugio Frey, som også er vores mål. Bjergtoppene ligger i en kæde omkring skålens kant og ligner tandsættet fra en piratfisk. I skålens bundEfter fem timer, hvor stien kun har taget os i en retning, nemlig op, er vi fremme ved målet. Så snart vi når op nær bjergsøen, hvor refugiet ligger, smider vi rygsækkene, lægger os på knæ og drikker vand fra bækken. Heden har fået os til at tømme vores vanddunke, og som kameler i en ørkenoase er det nu på høje tid at få fyldt depoterne igen....

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Den 24. maj 2017
Senest opdateret den 24. apr 2017
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind