Du er her:

Vandrebestigning af Acotango, Bolivia

6000 meter top en formiddag


Hvem ville have troet, at jeg skulle stå på toppen af en vulkan og være tilbage ved start på under fem timer - og slet ikke når toppen er 6056 meter? Til trods for en hektisk rejse til bjerget var det netop det, der skete. Men eventyret var næsten slut, inden det nåede at begynde.

Eventyret starter i La Paz, Bolivias administrative hovedstad. Og historien begynder med helt andre planer. Vi ville egentlig have besteget Illimani, det karakteristiske og imponerende bjerg, der nærmest er byens vartegn, og kan ses fra store dele af La Paz. Da der ’altid’ er godt vejr i Bolivias bjerge, skulle det ikke være noget problem, at vi er lidt udenfor sæsonen for bjergbestigning. Men i år havde vejret andre planer. Det øser ned i oktober, hvor himlen ellers bare plejer at have én farve. Blå. Vi ændrer planer. 

Den 6056 meter høje vulkan Acotango ligger i en anden bjergkæde, og her skulle vejret være godt for tiden. Vi planlægger afgang fra La Paz ved middagstid, så vi kan være fremme ved overnatningsstedet ved mørkets frembrud. Vi kører udenom centrum af La Paz og tvillingebyen El Alto. Da vi når udkanten af El Alto, ser vi dagens udfordring. Vejblokader: Velkommen til Bolivia, blokadernes hjemland.

Pizza og rødvin
Vi taler for vores syge moster, men der er ingen mulighed for, at de lader os køre igennem idag. Beboerne protesterer imod dårlig offentlig transport i El Alto, og de har egentlig ret i deres protest, bliver vi enige om.
Heldigvis kan vi stadig nå at bestige Acotango, hvis vi tager afsted i morgen. Hvis altså der ikke er vejblokader. Ojala! Vi beslutter os for at tage det med ro, spise pizza, drikke rødvin (ikke for meget, for vi skal jo snart ud i bjergene) og spille brætspil.

Dagen efter er blokaderne væk, og vi kan køre gennem det smukke højland i fire kilometers højde. Bolivia er omkring 25 gange større end Danmark og har kun dobbelt så stor befolkning. Det mærkes, når man krydser højlandet. Vi kører i lange strækninger uden at se huse eller mennesker, men engang imellem ser vi de lokale mænd og kvinder med deres karakteristiske hatte.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind