Du er her:

Vandring i Mexico

Optur på mystiske vulkaner


Mexico disker op med en lang række spektakulære vulkaner, der byder på glimrende vandring op i tynd luft, hvor de fleste kan være med. Samtidig byder de lunefulde vulkaner på en lang række historier og myter fra tider med erobrere, indianere og elskende.På en skøn solskinsdag ser jeg en af Mexicos mange vulkaner gennem busruden. Det er La Malinche, der lokker. Jeg bestemmer mig med det samme: Den skal jeg bestige. La Malinche er opkaldt efter en kvinde, der spiller en helt speciel rolle i mexicansk historie. Da den spanske erobrer Hernán Cortés gik i land i Mexico i begyndelsen af 1500-tallet blev den smukke, intelligente indianerkvinde Malinche hans rådgiver, tolk og ikke mindst elskerinde. Hun var medvirkende til, at det var muligt for en lille, spansk hær at vælte et af datidens mægtigste riger. I dag bliver hun anset som en antiheltinde og landsforræder. Men hvorfor er vulkanen så opkaldt efter hende? Er det fordi, vulkanen er særligt forræderisk og lunefuld? En af mine mexicanske venner tipper mig om, at det nok er bedst, hvis jeg ofrer noget til Malinche, inden vi sætter ud, for hun er ikke altid lige begejstret for bjergbestigere. Og der går rygter om, at de lokale stadig hører sære lyde fra hende.  Og, åh nej, ofringen har jeg glemt alt om! Det handler om ikke at tænke. Bare gå. Et skridt ad gangen. Puha.   Op i tynd luftJeg ruller mod øst fra Mexico med Alfredo, der er biolog og bjergbestiger. Efter et par timer rejser La Malinche sig foran os. Det ser da overkommeligt ud, tænker jeg, inden vi sætter af sted til fods i 3300 meters højde. Vi går gennem en skov af himmelhøje grantræer, og det tager ikke mange minutter, inden Malinche tager pusten fra mig. Helt bogstaveligt. Det er intet mindre end forfærdeligt hårdt at gå. Varmen kombineret med den tynde luft giver en næsten klaustrofobisk følelse. Og, åh nej, ofringen har jeg glemt alt om! Det handler om ikke at tænke. Bare gå. Et skridt ad gangen. Puha.   ”Hvordan går det? Er du svimmel?” spørger Alfredo.  Jeg ryster på hovedet. Småsnak er komplet umuligt. Det har jeg simpelthen ikke luft til. Vi møder nogle lokale familier, der også er på tur. De ser uforskammet friske ud og ser ikke ud til at have de fjerneste problemer med højden. Det er nu, du skal vise, hvad det er for et stof, du er gjort af, tænker jeg. Mit hjerte banker, og sveden løber, og jeg koncentrerer mig kun om at flytte benene videre op. Skridt for skridt. Højdemeter efter højdemeter. Mellem træerne ser jeg toppen komme nærmere. Det giver ekstra energi at kunne se målet.  BagholdsangrebVi nærmer os trægrænsen, der her i Mexico ligger i 4000 meters højde, tager en pause under et af de sidste træer og drikker godt med vand. Når O₂-niveauet går ned, må H₂O-niveauet op. De siger, at en ekstra liter vand per ekstra tusind højdemeter er en god tommelfingerregel. Jeg spørger Alfredo, hvorfor vulkanen er opkaldt efter Malinche. Er hun lunefuld? Det tror han heldigvis ikke, m...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Den 21. aug 2016
Senest opdateret den 28. nov 2016
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind