Du er her:

Opdag Verden nr. 102, august-september 2022


Når øjeblikke ændrer alt

OV102For snart 20 år siden cyklede jeg svedig, beskidt og en smule forbrændt ind i en landsby ved foden af et 1.000 år gammelt tibetansk-buddhistisk kloster i en afsidesliggende del af Himalaya. Jeg havde cyklet i halvanden måneds tid – mutters alene over det ene enorme bjergpas med blafrende bedeflag efter det andet – og for første gang i nogen tid mødte jeg andre rejsende.

Den ene var en amerikansk pige, der trekkede rundt i verdens højeste bjerge i et halvt år. Et flygtigt møde, der under normale omstændigheder var blevet ved det – et øjeblik i en uendelig række af øjeblikke og tilfældige møder på tur. I stedet endte det med at blive det vigtigste møde i mit liv. Der gik tre år, inden vi så hinanden igen. Det var i det nordlige Idaho, og de næste 3½ uge cyklede vi ned gennem USA til San Francisco. I dag er Cassie og jeg gift og har to børn. 

I det her magasin er der et par lignende historier om folk, der er draget ud på jagt efter eventyr, men har mødt et andet menneske, som har vendt op og ned på deres livsbane.

Du kan læse om Dorthe, der solgte alt hjemme i Danmark og drog til Sydamerika, hvor hun mødte sin fremtidige mand på en lejrplads langt ude i Patagonien. Nu bor hun med ham og deres to børn uden for den dramatiske Nationalpark Torres del Paine, hvor hun har vandret og guidet de seneste 13 år. Hun tager os med ud på stierne i nogle af Sydamerikas mest ikoniske landskaber. 

Du kan også læse historien om Christoffer, der var klar til at leve et vildt og frit liv på vandrestierne, men forelskede sig i en pige i Baskerlandet. Han bestemte sig for at give det nye forhold den ultimative partest: 250 kilometer til fods gennem Baskerlandets bjerge på en hjemmelavet rute – med én kæreste, der aldrig havde været på vandretur tidligere.

Hvordan det gik, må du læse om længere inde i magasinet, hvor du også finder inspiration til shelterture i Danmark og skovvandring i Sverige, Via Ferrata på Alpernes stejle bjergsider og smukke dagsture mellem Tatrabjergenes hyggelige bjerghytter.

God fornøjelse med det.
Tore Grønne, chefredaktør


Freddy Wulff - Vilde eventyr

Freddy Wulff - Vilde eventyr

Ny bog fyldt med røverhistorier
I denne bog fortæller han om nogle af de vildeste eventyr: Jagten på den mystiske Vu quang-okse i...
Vandreture i Tatrabjergene

Vandreture i Tatrabjergene

Vidunderlig vandring i det oversete Polen
”Mine fødder er så frosne, at jeg ikke længere kan mærke dem,” råber jeg til min vandremakker, Na...
Log ind