Opdag Verden nr. 96 - aug-sep 2021


Verden venter

OV96 cover 600I det her nummer af Opdag Verden kan du læse en artikel om en cykeltur gennem Libanon, jeg var på, inden corona satte en midlertidig stopper for den type eventyr, jeg gennem hele mit voksenliv har været så vant til, lå og ventede på horisonten. Fik os alle til at bremse op. Fokusere på det nære. Fik verden til at lukke sig omkring os – men fik Danmark til at åbenbare sig.

Nu er verden ved at åbne op igen (jeg skriver de her ord få timer efter, jeg har fået mit første vaccinestik), og da jeg genoplevede min Libanon-tur ved tasterne, og dykkede ned i minderne, som billeder altid bringer frem, tænkte jeg nok engang på, hvor vigtigt det er, at vi kan drage ud og opleve andre lande, landskaber og kulturer. Trampe af sted på fjerne landeveje. Hilse på folk på støvede stier langt fra Danmarks idylliske skove og smukke kyster.

Jeg er overbevist om, at verden bliver et bedre sted, når vi drager ud med paraderne nede, fordommene pakket væk og møder hinanden i øjenhøjde. Sætter os ned og taler med hinanden. Mødes om det, vi har til fælles med hinanden, i stedet for at frygte for det, der gør os anderledes fra hinanden. Ture ud i verden er som en vaccine mod frygten for det fremmede, og når vi rejser ud til fods, på cykel, i kajak – med kroppen som langsom motor – oplever vi verden på nærmeste hold. Vi gemmer os ikke bag smudsede busruder og suser forbi med høj hastighed. Vi mærker verden på egne kroppe. Får den ind under huden. 

Det er så smukt, at mange har genopdaget mulighederne for ture i dejlige Danmark, men nøj, hvor jeg glæder mig til igen at kunne drage ud i det ukendte igen. Derud, hvor man bliver overrumplet. Får fodret nysgerrigheden. Finder det uforudsigelige. Der ligger en smuk, smuk verden fuld af gode folk derude. Og nu kan vi igen begynde at gøre mere end at drømme. Vi kan begynde at lægge planer.

God fornøjelse med august-september udgaven af Opdag Verden

Tore Grønne, chefredaktør

Log ind