Opdag Verden nr. 99 - feb.-mar. 22


Optimisme & tålmodighed

OV99 forside 600For et par år siden drog et par af mine gode kammerater, Max og David, til Sibirien for at cykle. Midt i den iskolde vinter. På den frosne Bajkal-sø. Ud over en cykeltur gennem Himalaya – hvor David styrtede efter 10 dage, brækkede kravebenet og forsøgte at færdiggøre turen på en hest, han døbte Bicycle – var der ingen af dem, som havde den helt store erfaring med at cykle. David havde heller aldrig været på ture i så kolde områder før. Det havde Max, som voksede op i Minnesota. De havde bedt mig anbefale en vanvittig cykeltur, og Bajkal dukkede på nethinden. Selvom de to ikke var de mest oplagte til at drage på en tur, der kan ende galt (forestil dig at ligge i teltet på den frosne is, som begynder at revne under dig – det skete for dem), så var jeg ret overbevist om, at de nok skulle klare den helskindet gennem eventyret. Ikke på grund af deres erfaring, men på grund af deres mentalitet.

Da Shackleton i 1914 satte ud på det berømte skib, Endurance, på den ekspedition hvor mændene gik så grueligt meget igennem, kiggede han efter to egenskaber, da han udvalgte ekspeditionens deltagere: optimisme og tålmodighed. Med de egenskaber skulle de nok klare, hvad end de barske, antarktiske egne kastede i hovederne på dem. Og det gjorde de. Mod alle odds overlevede hver en mand.

Optimisme og tålmodighed er to egenskaber, jeg genkender fra Max og David, og med de egenskaber er man jo godt på vej til at klare alle de overraskelser, op- og nedture, som de fleste ture byder på.

I det her magasin kan du læse rigeligt med historier om turfolk, der har brug for at bevare optimismen og tålmodigheden. Tine drager på topfærd i Himalaya, og hun bliver belønnet, fordi hun bliver ved, da alt i hende skriger på at give op. Peter padler af sted i kano med sin lille søn, og det er kun fordi, han ser det positive, og fortsætter selvom der er sure øjeblikke, at han ender med en succesfuld tur, som føder lysten til nye eventyr. Eigil planlægger tålmodigt for at overkomme sine bekymringer for at vandre alene uden for Danmarks grænser. Erik og hans datter tror på, at de nok skal se ulve og bævere i Jylland, hvis de bare venter.

Kan du ikke selv nikke genkendende til optimisme og tålmodighed som egenskaber, der bor i dig, så fortvivl ikke. At tage på tur er nemlig en glimrende måde at øve sig i begge dele.

Du kan også læse magasinet som "bladre-pdf" - Klik her... 


God fornøjelse!

Tore Grønne, chefredaktør


Michinoku Coastal Trail

Michinoku Coastal Trail

Ny 1.000 km vandretur i Japan
Når de mentale bjerge er højere end de fysiske

Når de mentale bjerge er højere end de fysiske

En 74-årig vandrers beretning om at drage ud
Svensk skovvandring når det er bedst

Svensk skovvandring når det er bedst

Siljansleden, de enorme skove og fæboderne
Til tops på Mera Peak

Til tops på Mera Peak

Gennem frodige dale til Nepals højeste trekking peak
Erik B. Jørgensens yndlingstur

Erik B. Jørgensens yndlingstur

Weekendtur i Klosterheden Plantage
På ski i Jämtlandstrekanten

På ski i Jämtlandstrekanten

Perfekt begynderrute
3 dage i kano på Gudenåen

3 dage i kano på Gudenåen

Med- og modgang på gudernes å
Min ild

Min ild

Uddrag fra Bogen om Bål
Danske ekspeditionshistorie 1-3

Danske ekspeditionshistorie 1-3

Imponerende værk om danske ekspeditioner
Log ind