Du er her:
  • Nyheder
  • 10 fredelige fjeldhytter til norsk nytår

10 fredelige fjeldhytter til norsk nytår


Hvordan lyder udsigterne til knitrende sne, klare stjerner og stearinlys i en norsk fjeldhytte henover nytåret? Den Norske Turistforening har peget på 10 fredelige, hyggelige fjeldhytter til et eventyrligt nytår.

Har du ikke lige din egen hytte, der ligger og venter i et formidabelt snedækket fjeldlandskab, er der ingen grund til at fortvivle. Den Norske Turistforening (DNT) har et utal af hytter, der holder åbent hen over jul og nytår, når 2018 bliver til 2019.

Der er flere af de bemandede hytter, der byder på nytårsløjer, men leder du efter fred, ro og hygge, så begiv dig ud i en af de ubetjente eller selvbetjente hytter.

Her er de 10 hytter DNT peger på:

1 Schulzhytta i Sylan er Norges mindste betjente turisthytte, og i julen er hytten selvbetjent. Der er få gæster i juletiden, da hytten ligger mindst fem timer fra den nærmeste civilisation. Vintermarkerede ruter leder ind til hytten, fra både Selbu og Meråker. 

2 Himingsjå er en helt ny hytte på Lifjell i Notodden. Det tager blot 15 minutter at gå ind til den fra parkeringspladsen, men man får alliegel følelsen af rigtigt at være på fjeldet.

3 Dærta er en af flere ubetjente hytter i Indre Troms. I hytten er der tradition for, at der bliver kræset lidt ekstra om gæsterne i juletiden.

4 Hallingskeid er en fin base for ture mellem jul og nytår. Hele området nær hytten er samtidig velegnet for børnefamilier, da terrænet ikke er ikke for stejlt, og man kan vælge skiture ud fra vejrforhold, evner og lyst på dagen.

5 Tjønndalen er en selvbetjent hytte i Setesdalsheiene, der er et overkommeligt turmål i vintermørket. Der går busser fra Kristiansand til Langeid, og derfra er der omtrent seks kilometer at gå ind til hytten.

6 Sauvasshytta ligger omgivet af mægtige fjelde langs grænsen til Sverige. Det er fine muligheder for at gå ture i nærområdet; også i den mørke vintertid, hvor dagene dog er meget korte.

7 Bergersætra ligger let tilgængeligt i Sør Odal, og den hyggelige tømmerhytte oser af julestemning. Der er tale om en ubetjent hytte i skoven med seks sengepladser.

8 Vikerkoia ligger halvanden times kørsel fra Oslo. Den hyggelige, ubetjente hytte ligger lige ved vejen og er dermed nem at komme frem til.

9 Bårdsgarden i Storlidalen byde på julestemning på en traditionsrig gård, hvor det er hverdag for de fastboende, men en del af huset er sat af til gæster i samarbejde med Trondhjems Turistforening. Her er det strøm, indlagt vand, hyggeligt køkken og en lun pejsestue.

10 Markahyttene i Oslo byder sig til for alle, som ønsker en nem adgang fra hovedstadens juletravlhed.

Du kan finde mange flere hytter på www.ut.no

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind