Du er her:
  • Nyheder
  • 20-årige Søren cykler alene til New Zealand

20-årige Søren cykler alene til New Zealand


Søren Olsen er et halvt hundrede dage inde på en eventyrlig færd: Alene på cykel fra Danmark til New Zealand. Vi har fanget ham på landevejen til et par spørgsmål om turen.

Hvordan fik du ideen om at cykle til New Zealand?
”Det kræver, at man graver et par spadestik dybere. Først og fremmest tog min far mine brødre og jeg på mindre ture, da vi var mindre. Lange dagsdistancer op til 165 km om dagen på normale citybikes og udstyret pakket i store plastikposer. Kun ture på 3-4 dage ad gangen, men jeg husker dem som ægte kvalitetstid. I mellemtiden har jeg været FDF'er i 11 år og har derigennem opbygget en kæmpe interesse for friluftsliv. Imellem 1. og 2. g i 2017 tog jeg derfor til Hardangervidda i Norge for at vandre i en uge med en kammerat. Da vi sad i teltåbningen og spiste pulvermad, indså jeg, at jeg ville udrette noget større året efter i 2018.”

”Der var en FDF-lejr i Østrig i starten af juli 2018, og jeg regnede mig frem til, at jeg kunne købe noget godt cykelgrej og ramme Østrig til tiden, hvis jeg gav den gas. Derefter valgte jeg at cykle til Makedonien. Det tog hele gymnasiesommerferien, og det var helt fantastisk. Jeg begyndte at holde foredrag og tjente hele turen plus udstyr ind igen. Dér indså jeg, at det her kan blive en livsstil. Så jeg lod mig inspirere af andre cyklisters ruter fra Europa til Asien og besluttede, at turen skulle fortsætte til New Zealand. 33.000 km i alt. Min far vækkede altså interessen for alt dette, men han syntes nok, at jeg har drevet det en smule for vidt.”

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind